M._Krzywak Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No bo wiersz poważny jest w D, a tutaj figluje sobie. A nie jest to wiersz oryginalny ??? Napisał ktoś podobny ??? Kto ??? a drugiej części wypowiedzi nie rozumiem...
Tali Maciej Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Pan Krzywak już się przygotowuje to obrony i będzie tytułowo pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. będzie magisterka gdyby nie usterka - he he Michale pozdrówka!
Smok Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 o to starszy wierszyk, ale ja już kiedyś pisałem ze na to winko to ide z miłą chęcią, tylko takie lepsze Krzywy kup, za 8 zeta conajmniej :)
Piast Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Musiałem się wtrącić, bo mi zgrzytało w 4 wersie: Tu chodzi o wymowę... Nie mówi się F a u s t, tylko podczas wymawiania u zmienia sie w ł, a więc 'Fałst' Żeby więc dodać sylabę, trzeba go trochę z łaciny - Faustus , wym: Fałstus. Jest to tzw. DYFTONG. - czyli dwugłoska!!! Z " sielskością i anielskością " nie wiem, co zrobić, żeby ująć sylabę... A w przedostatnim wersie trzeba tę sylabę dodać, bo się źle czyta. Tak proponuję jak wyżej ... Bo jak nie poprawisz, to nawet Messalin się tu przytka, śpiewając przy akompaniamencie gitary, no... chyba, że pierwej już ze trzy szpunty od beczek wybije... hehehe; Bo oczywista, że jest to piosnka... Pozdro i w górę serca Piast
Joanna_Soroka Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ten wers sielsko-anielski mógłby być taki: "Z sielskiej anielskości Anakreont słynie" albo "Z anielskiej sielskości Anakreont słynie" Gorzej z tymi rymami bo prawie same gramatyczne, ale jako piosenka może być (chyba) zwłaszcza śpiewana przy winku z przyjaciółmi :)) Pozdrawiam.
Agata Niezgoda Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 beznamiętna rymowanka:( jestem na nie
Kanonier słów Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 chyba sobie portale pomyliłeś... takie coś to bardziej by pasowało jakbyś sobie napisał w profilu na naszej klasie, a nie na portalu poetyckim. Pozdrawiam,
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jednak to poezja - jest też muzyka może kiedyś uda mi się zaśpiewać w Krakowie dla Michała MN
Zdzisław Antolski Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Koszmarna grafomania, rymy częstochowskie, przemyślenia badziewno-rzewne. Gniot wzbogacony kocopolsko.
Rekomendowane odpowiedzi