joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Gdy listopad już zdarł z drzew ubranie by nim okryć zmarzniętą ciut ziemię, pomyślałam, że nic się nie stanie gdy zamyślę się bardziej jesiennie. Zanim mróz siwy utrze mi nosa wejdę w mroczne, gotyckie zaułki, rudozłotych refleksów w ich oknach pozazdroszczą im wszystkie wiewiórki. Świat dyskretnie zasłania się mgiełką, aby nikt nie zobaczył, jak ziewa, a ja wiem, że iść muszę daleko tam gdzie kiedyś odeszła nadzieja. W ciepły blask moich oczu ją wplączę aby nigdy mi już nie uciekła, i wrócimy do domu na wiosnę i nie będzie juz więcej pożegnań.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 piękne - pozdr. W_A_R
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jestem zachwycona joaxi..Ale mi zrobilas niespodzianke...Forma i styl - taki najbardziej lubie.Tresc nie banalna - podoba mi sie..Tylko rymy mogly byc dokladniejsze.. Ale i tak jestem pod wrazeniem..
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dokładniejsze rymy otarłyby się o częstochowę :)
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Lubię takie pisanie- dla mnie też piękny. Pozdrawiam
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 śliczny! zabieram sobie, ale...wiesz co? tytuł odstrasza....naprawdę, od niechcenia weszłam a tu taki piękny wiersz ukryłaś! Serdecznie pozdrawiam Natalia
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i o to chodzi ;) pozdrawiam, j.
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A niedokladne rymy sprawiaja wrazenie ze wiersz jest niedopracowany, albo autorowi sie nie chcialo myslec.. Mozna zastosowac kilkusylabowe wyrazy na koncach i juz "czestochowa " nie bedzie sie tak wdzierac... Pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślę że autor zrobił swoje i nie konieczne są te kilkusylabowe wyrazy - zepsułyby wszystko - tworzę muzykę a dla muzyka takie wyrazy to czasem makabra z pozdr. W_A_R
Adam_Miks Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pokaże go swoim dzieciakom, hej!
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ten wiersz moim zdaniem nadaje sie do zaawansowanych.. Pozatym to pierwszy wiersz joaxi ktory mi sie naprawde, naprawde podoba..I rymuje sie.. [sub]Tekst był edytowany przez Dorma dnia 10-12-2003 09:46.[/sub]
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dormo, napisałam go specjalnie dla Ciebie :)
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ale ten tytuł naprawde odstrasza... trafiłem przez przypadek, a o mało co bym przegapił... może troszkę rzeczywiście zbyt melancholijny, ale za to rymowany, czyli jak dla mnie rewelacyjny :))) ...zdecydowanie do Z !!!
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Naprawde..Chyba troche podpuszczasz mnie..:) Ale dlaczego jak wiersz jest dobry zawsze laduje w poczatkujacych..Od czego jest ta komisja..Wiersz sie rymuje to od razu..Pa pa..
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hm. Akurat mówiłam serio.
Vivienne de Winter Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 A i sie te rymy nie podobają... Mowicie, ze dokładniejsze ocierałyby się o częstochowskie,a mi się wydaje, że już sie ocierają ...
Rekomendowane odpowiedzi