Bartosz_Cybula Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 mocno niewyjaśnione zbiegi okaleczności i nazbyt absurdalne powikłania próbowałem wyleczyć się z ciebie proponowali mi wapno niewypieczone krwiste w stygnącym nastroju wytrawnie popijałem wieczory w towarzystwie twardego biurka bladej futryny ironicznej poduszki i pęknietego sufitu nie lubię białego koloru
kalina kowalska Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 co to jest różniczka? - wyniczek odejmowanka ;) (sorki, tak mi się przypomniało)
Bartosz_Cybula Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Różniczka - inaczej funkcja pochodna, daje nam informacje o monotoniczności danej funkcji (w jakich przedziałach rośnie i maleje) oraz o jej ekstremach (gdzie przyjmuje wartości największe i najmniejsze).źr. wikipedia.org
Jimmy_Jordan Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Nie lubisz białego to da się zrozumieć, nikt nie lubi zaczynać od nowa, jeśli to co robił wcześniej go zadowala (za daleko zabrnąłem w intrpretacji chyba). Otóż człowiek ma to do siebie, że jest istotą pamiętliwą i łatwo się z miłości nie leczy. Podsumowując: temat jakich codzień wiele, jednak zapisany z pewnym luzem i dystansem i to chba dodaje mu punktów. Pozdrawiam Jimmy Jordan
Bartosz_Cybula Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niekoniecznie zabrnąłeś za daleko w interpretacji. Również pozdrawiam.
kalina kowalska Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Różniczka - inaczej funkcja pochodna, daje nam informacje o monotoniczności danej funkcji (w jakich przedziałach rośnie i maleje) oraz o jej ekstremach (gdzie przyjmuje wartości największe i najmniejsze).źr. wikipedia.org Panie Bartoszu : dał pan popis z tą definicją - czy naprawdę sądzi Pan, że nie poradziłabym sobie ze znalezieniem odpowiedzi, jeślibym jej szukała?
Bartosz_Cybula Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Różniczka - inaczej funkcja pochodna, daje nam informacje o monotoniczności danej funkcji (w jakich przedziałach rośnie i maleje) oraz o jej ekstremach (gdzie przyjmuje wartości największe i najmniejsze).źr. wikipedia.org Panie Bartoszu : dał pan popis z tą definicją - czy naprawdę sądzi Pan, że nie poradziłabym sobie ze znalezieniem odpowiedzi, jeślibym jej szukała? Pani pytała ja odpowiedziałem. Popisy nie mają tu nic do rzeczy. P.S. Nic nie sądzę, od sądzenia są sądy ;-) Pozdrawiam
kalina kowalska Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 nie zrozumiał mnie Pan : proszę dobrze się przyjrzeć zapisałam pytanie, a po myślniku odpowiedź a usmiech miał świadczyć, że wiem, że to żart :)
Bartosz_Cybula Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zrozumiałem bardzo dobrze ;-) ale tak lubię definicję różniczki, że nie mogłem się powstrzymać, zaznaczam, że tylko definicję
kalina kowalska Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 skoro Pan lubi, to nie mam wyrzutów, że marnuję Panu miejsce pod wierszem :) pozdr
Bartosz_Cybula Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i bardzo dobrze :-) bo ja jestem taki różniczkowalny ;-)
jacek_sojan Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 "różniczka myśli" mówi mi, że myśli pan matematycznie, że jest pan matematykiem lub technokratą /inżyniery i podobne techniczne dussery/; łatwo wyobrazić sobie metafory np. filozofa: antycypowałaś mnie w progu, ewentualnie: byłaś ze mną tak kompatybilna - wnioski pozostawiam panu, bo po wierszu widzę, że zwracam się do człowieka z klasą; nie każdy neologizm utworzony z obcej literaturze terminologii stworzy od razu jakość artystyczną /sprawdziłem - bez tego pierwszego wersu - wiersz pozostaje ze swoim tokiem narracyjnym nienaruszony, a zasada pierwsza mówi - czego może nie być w wierszu - to być nie powinno/; a wiersz bardzo udany; gratuluję; J.S.
Bartosz_Cybula Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za słowo Więc radzi Pan pozbyć się wersu?
Bartosz_Cybula Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Panie Jacku no i przemyślałem, a więc różniczka poszła sobie do minus nieskończoności.
Rekomendowane odpowiedzi