Leszek Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Srebrzystą nitką w kruczoczarnej fali niechciane czółno opuściło przystań. Tonie, odblaskiem odcina się słabym, co rusz to z grzbietu błyska. Sztormy, cyklony jasnymi pasmami spływając tworzą swoistą mozaikę. Wichry w poszumie niosą wiele tanich pochlebstw, skażonych czasem. U schyłku, w bieli połaci lodowych, z nostalgią dawne odwiedzamy miejsca. Myśl coraz słabiej w zakamarkach krąży, aby na końcu przestać.
teraa Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 mi to sie nie podoba. ale ja nie stara gwardia
Roman Bezet Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poczekaj, dorośniesz :D Chciałem tylko zapytac, jak mam widzieć "swoistą mozaikę"? W prążki wiatrów sztormowych, czy koliście od wiru cyklonu. czy też może "swoi - ście", czyli jak chcę? pzdr. b PS. Przesłanie jest banalne, a pierwszy wers jak kwintesencja pewnej estetyki - proszę wybaczyć szczerość, ale ktoś tu wywołał starą gwardię ;)
Leszek Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brakuje mi tu tylko stwierdzenia nie podoba mi się dlatego, że....., a co do starej gwardii to wiekowo, ale tylko wiekowo do niej się zbliżam. Pozdrawiam Leszek :)
Leszek Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poczekaj, dorośniesz :D Chciałem tylko zapytac, jak mam widzieć "swoistą mozaikę"? W prążki wiatrów sztormowych, czy koliście od wiru cyklonu. czy też może "swoi - ście", czyli jak chcę? pzdr. b PS. Przesłanie jest banalne, a pierwszy wers jak kwintesencja pewnej estetyki - proszę wybaczyć szczerość, ale ktoś tu wywołał starą gwardię ;) Swoista to jak mówią słowniki, między innymi charakterystyczna - dla wieku mozaika naturalnych i siwych włosów. Tak ma pan rację panie Romanie, że banałem jest to nasze życie i pojawiająca się w nim siwizna. Co do starej gwardii to już się wypowiedziałem powyżej. Pozdrawiam Leszek PS Byłbym wdzięczny za rozwinięcie nie po raz pierwszy użytego sformułowania: pewnej estetyki.
Bartosz_Cybula Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie się nie podoba, ponieważ: - język jakby napompowany - rymy, których nie lubię - "kruczoczarna fala" - brzmi wg mnie bardzo kobatyńsko, zresztą "srebrzysta nitka" także - w drugiej zwrotce nie podoba mi się załamanie rymu i niekonsekwencja rymowa Plus za: Minus za: - pomysł - wykonanie (tzn. szczególnie patos) Ja na ten temat potrzebowałem 4 oddzielnych wierszy i ostatni jeszcze w drodze (tzn. się rodzi, albo bardziej umiera?). Fajny koncept, ale jakoś nie mogę przeżyć tych rymów - zwłaszcza przy takiej tematyce. A w połączeniu z patosem rymy brzmią sztuczni, dziwnie. Pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 wiadomo- mężczyzni, nie lubią rymów, a ja tak i wiersze Leszka w całosci łykam- serd, pozdraw,
Espena_Sway Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Stasiu, ja również :) Leszku, już Ci mówiłam, co o nim sądzę. podtrzymuję podoba mi się treść, forma również mnie nie razi. pluss pozdrawiam serdecznie Espena Sway:)
Leszek Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Oj kochane dziewczyny bez Was świat byłby o wiele mniej barwny. Dziękuję. :)
Bartosz_Cybula Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 A mi nie podziękujesz ?? :P Tyle się naprodukowałem ehhh...
Leszek Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bartoszu dziękuję za wyczerpujące uzasadnienie. Doceniam, ale napompowany? - hi hi archaiczny to już mi mówiono, ale tak to jeszcze nikt - punkt dla Ciebie rymy? - przepraszam że skalałem Twoje pomazane bielą oczy - punkt za cierpienie kabotyńsko? - w odniesieniu do tego co przywołujesz to Dulska by się nie powstydziła - punkt niekonsekwencja rymowa? - no to chyba dobrze bo mniej rymowanie - punkt za wyłapanie patos? - tak co drugi używa tego słowa w opiniach, ale czy prawdziwie? - punkt za słowo A teraz bez punktu, no bo przewróciłeś mój światopogląd. Zawsze myslałem, że to ja jestem lirycznym, rymowanym gadułą, a tu patrzcie wyznawca bieli na to samo potrzebował 4 wierszy co ja napisałem w jednym - buuuuuu duuuuuuuuży minus A tak wogóle to oczywiście pozdrawiam serdecznie Leszek
Leszek Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aleś Ty niecierpliwy najpierw kobiety, a jak widzisz Ciebie na deser zostawiłem. :)
Bartosz_Cybula Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bartoszu dziękuję za wyczerpujące uzasadnienie. Doceniam, ale napompowany? - hi hi archaiczny to już mi mówiono, ale tak to jeszcze nikt - punkt dla Ciebie rymy? - przepraszam że skalałem Twoje pomazane bielą oczy - punkt za cierpienie kabotyńsko? - w odniesieniu do tego co przywołujesz to Dulska by się nie powstydziła - punkt niekonsekwencja rymowa? - no to chyba dobrze bo mniej rymowanie - punkt za wyłapanie patos? - tak co drugi używa tego słowa w opiniach, ale czy prawdziwie? - punkt za słowo A teraz bez punktu, no bo przewróciłeś mój światopogląd. Zawsze myslałem, że to ja jestem lirycznym, rymowanym gadułą, a tu patrzcie wyznawca bieli na to samo potrzebował 4 wierszy co ja napisałem w jednym - buuuuuu duuuuuuuuży minus A tak wogóle to oczywiście pozdrawiam serdecznie Leszek no 4 a 3 dopiero skończone :( hmm odniosę się jeszcze do słowa "patos" - może bardziej wzniosłość niż patos, nie wiem jak to wyrazić. W każdym razie podoba mi się koncept a za co minus to już napisałem. Pozdrawiam jeszcze raz.
Bartosz_Cybula Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aleś Ty niecierpliwy najpierw kobiety, a jak widzisz Ciebie na deser zostawiłem. :) o kurde :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 A ja będę trzymała z kobietami. Leszku, lubię Twoje wiersze i tyle! :)
Leszek Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aluńku na Tobie to jak na Zawiszy... Buźka, dziękuję Leszek :)
Rekomendowane odpowiedzi