stanislawa zak Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 łzy spływają parami uśmiech sam kwitnie inaczej we dwoje droga nie nudna gdy się razem śmieje i płacze a oni w parze osobno idą przez życie każde swoje rozterki dzierży szczęście się wykruszyło zardzewiałą obrączką już się nie należy wspólność wsunięta pod wycieraczkę
Pan_Fei Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Jest prosto, trochę kiczowato i infantylnie ale… fajnie. Czytam Cię nie od dziś i może dlatego widzę pewną celowość w takiej, a nie innej formie wiersza. Gdyby ten tekst podpisany był przez innego użytkownika, pewnie przestałbym czytać po „łzy płyną” ;), u Ciebie natomiast, z początku nie chciałem uwierzyć w te wszystkie uśmiechy kwitnące, rymy, ale teraz, kupuję to w całości. Gratuluję wyczucia estetyki, jest dobrze :) Pozdrawiam Fei
stanislawa zak Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 panie Fei, dzięki- to właśnie kiczowatość życia osobnego we dwoje. cieszę się, że wiersza nie czytałeś, tylko DOBRZE przeczytałeś, serdecznie dzięki dobry człowieku he he pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 ja może pochwalę i powiem bywaj
stanislawa zak Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Tomku, ja podziękuję.pozdar!
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 razem osobno.... ileż w tym prawdy...:(... bardzo trafnie dobrane słowa, zwłaszcza w pierwszej zwrotce. Całość bardzo dobrze wypada....pozdrawiam..:)
stanislawa zak Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 ooo, jakże miło powitać- z podziękowaniem za wizytę! pozdrawaim
Ewa_Kos Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Znam wiersz i ciągle jest plusik ode mnie i pozdrowienia serdeczne i ciepłe. EK
stanislawa zak Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Ewo, dziękuję za wizytę! pozdrawaim ciepło -obojga !!
Vera_Ikon Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Stasiu, wiesz, że mam do Twoich wierszydeł słabość, bo często trafiasz w temat. Tak jest i tym razem. I za to + Podpasowała mi jeszcze końcóweczka... i tylko ona. Reszta jest trochę oklepana. Za mało mi tu Twoich możliwości. Ale kłaniam się nisko i czekam na kolejne :) pozdr serdecznie Weronika
Eugen De Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 łzy spływają parami uśmiech sam kwitnie inaczej------jeżeli to zamierzony rym z "płacze", to zostawic, jezeli nie to "inaczej" wstawić przed kwitnie we dwoje droga nie nudna gdy się razem śmieje i płacze a oni w parze osobno idą przez życie każde swoje rozterki dzierży----- to rym do "nalezy"? jeśli nie, to zmiń na "dzierżawi", inny sens ,ale melodycznośc lepsza.... szczęście się wykruszyło zardzewiałą obrączką już się nie należy wspólność wsunięta pod wycieraczkę Ładnie panis stanis lawa kombinuje, a kombinuje , Gratuluję!!!
M._Krzywak Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 To jest tak: razem we dwoje, a osobno samemu, cóż to za para ? No, ale to smutna prawda, fakt i czy się to komus podoba, czy nie, łzy płyną... I za to plus. Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Stasiu widzę zmiany od warsztatu, ale plusowałam już tam i podtrzymuję - smutny realizm pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 nie pasuje mi dzierżenie, ale ogólnie jestem na tak... w Twoim stylu. pozdrawiam /Arek
stanislawa zak Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 spróbuję się Eugenie us-prawie-dliwić,rymy specjelne, to ten o kim ten wiersz jest rymnię-ty nie mogłam postąpić inaczej,rym dzierży -do' nie należy'należy,łzy, nistety płyną czy ktoś cjce czy nie, nic innego z oka nie popłynie, chyba że smoła- z malowanego, dzięki za dogłębną ana-lizę! pozdrawiam miło...!śnie he he Vero, nie uważam żeby to był zły, wiesz ile mnie kosztowało zrobić z niego kiczowatość,i uda-ło się jak widzę! dzięki za miłą wpadkę.buzka! Michale, taka to właśnie dziwna para, każdy wspólnotą rządzi chodząc swoimi ścieżkami jak koty czy bażanty- oni też sami.dzięki za zrozumienie pozdrawiam ciepło Espeno takich realizmów dziwnie smutnych jest pełno wokół papa! Arku, ty wiesz o co w tym wszystkim chodzi, dzierży- stare słowo pasujące do sytuacji i osób,pozdrawiam cieplusio.
stanislawa zak Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 jeśli życie kiczem bywa z oka święta łezka spływa jeśli kicze dwa płynie duża łza kiedyś kicz- dzisiaj dzicz, he he -Pansy dzięki - kończę kiczem lecz z twoim słowem i tak się liczem.
Miłka Maj Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Ja napiszę tak: życie, ot co. Kiczowete, szare, codzienne; już bez czarów, które ich połączyły, już bez emocji, takie razem ale osobno. I żeby się jeszcze chciało. Stasiu, zbierałam się z tym tematem i ubiegłaś :) Pozdrawiam/ V.
Rekomendowane odpowiedzi