Tali Maciej Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 na przedmieściach naszej stolicy pośród domów i kamienic mieszkał aktor na ulicy żył jak kloszard, nie miał nic sypiał w pudle tekturowym jadał resztki z restauracji W swym obyciu brawurowym żywot tętnił od sensacji no i teraz moi mili zapraszamy do relacji jak nasz kloszard w jednej chwili stał się głównym wątkiem akcji kopciuszkową metamorfozą sławę zyskał niesłychaną każdy patrzył na to z grozą z opadniętą dolną szczeną rzecz się stała iście taka że sam diabeł go odwiedził dreszcz przeleciał nieboraka duszę jego wnet nawiedził lecz dał w zamian coś dziwnego ni to różdżkę czarodziejską i był kloszard panem złego z wielką czarną kosą wiejską i tak migiem po stolicy wieść straszliwa się rozeszła że na rogu tej ulicy śmierć po ludzi nagle przyszła lecz nasz aktor był poczciwy i nikomu nie chciał szkodzić więc Belzebub nadgorliwy począł biedakowi grozić... -jedną duszę tygodniowo musisz posłać do Hadesu no a czasem wyjątkowo dwie bądź trzy, tak bez kretesu na to aktor kiwnął głową dając znak do zrozumienia że się zgadza na te słowa myśląc- (zrobię z nich jelenia) więc nasz aktor ostro kosił jedną głowę tygodniowo każdy wnet się o bis prosił gdyż to robił wyborowo głowy ścinał lecz na niby bo miał rolę śmierci właśnie lecz tu nagle straszne dziwy piorun z góry z dołu trzaśnie ostre wichry wnet zawiały scena trzasła i wpół pękła i sam Hades bóg niemiły stanął pośród tego piekła c.d.n
Tali Maciej Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 hie hie to chyba dobrze
M._Krzywak Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 dwa razy rytm się łamie... Przeciwnicy rymu mogą zaatakowac... a co do wiersza - będe konsekwentny, ponieważ juz miałem pzryjemnośc przyznawac dzisiaj plusy za podobne kombinacje, czyli humoreski. Szczególnie, że i praca i konsekwencja zasługuje na przynajmniej uznanie: dobrze użyte kolokwializmy, trochę gwary, treśc niczego sobie, czyli w tym gatunku pełny plus i szacunek. I pozdrowienia.
Tali Maciej Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 miło słyszeć takie słowa, wiersz leżał i leżał i stwierdziłem że już czas odkorkować i pełną gębą na forum dzięki za odwiedzinki nisko się kłaanim i pozdrawiam
Dżygita Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 przydługawy, ale dobry z właściwą oceną wstrzymam się po przeczytaniu całości. Na końcu utworu dostrzegłam tajemnicze c.d.n. a więc czekaaam. Plusik też podaruję, a jak... D.
indianeczka poetry:) Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 objechać potrafisz,ale pisać też... gratuluje:)
M._Krzywak Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pisac ? Potrafi ? hehehehehehehehehehehehehheeheheh no dobra, czasem coś wyjdzie... :)
Tali Maciej Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. straszne jest to że ciąg dalszy będzie znacznie dłuższy dzieki za odwiedzinki
Tali Maciej Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja objechać? ależ skąd, przecież jestem tylko obiektywny nisko isę kłaniam i pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pisac ? Potrafi ? hehehehehehehehehehehehehheeheheh no dobra, czasem coś wyjdzie... :) hie właśnie czasem (-:
piotr mały Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 ten wierszyk aż ,,bije'' prostotą lecz nie wadą to wiszcza a jego cnotą! gdyż wierszyka tego nie trzeba nauczać by móc śmiać się bądź to wzruszać. ciekawe,zrozumiałe dla każdego zatem dobre! pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy ja wiem czy takie dobre, napisane w przypływie dobrego humoru, ciekawe czy następny ci wejdzie bo jest dość mocno naszpikowany neologizmami nisko isę kłanaim i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi