Tali Maciej Opublikowano 17 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 sztuka, z udziałem formułowiczów, tragifarsa z przymróżeniem oka (mam nadzieję, że nikt się nie obrazi z roli jaką mu przypiszę, jeśli będą jakieś sprzeciwy, im,iona zawsze można zmienić (((-: Akt I Scena I - Piekło Osoby: Diablica- Samo zło Belzebub- Jasiu zły Mefisto- Oscar dziki Tajemniczy jegomość-……… Statyści-diabliki w liczbie 666 Wiatr- narrator Scena przedstawia mroczną pieczarę w oddali płoną pochodnię, słychać jęki i krzyki. Na środku sceny stoi wielki gar na ogniu ,przy którym siedzą Samo zło, Jasiu i Oskar, w tle- la dans macabre w wykonaniu diablików Kurtyna Wiatr -ciemno wszędzie piździ strasznie czy tu zawsze słońce gaśnie JASIU ZŁY -drodzy wstrętni towarzysze tu i ówdzie coś tam słyszę że na ziemi jest jak w raju niczym malinowym gaju OSCAR DZIKI -chyba w malinowym chruśniaku ty analfabetyczny wieśniaku SAMO ZŁO -miarka już się przebrała ludzka myśl nas zapomniała trzeba zrobić rewolucje JASIU ZŁY -a ja miałem dziś polucję co zmalowała znak proroczy mówię ja wam prosto w oczy coś z tym fantem zrobić trzeba atak szturmem wprost do nieba SAMO ZŁO -lecz przydała by się do pomocy peleryna strasznej mocy WIATR (powtarzając echem) -peleryna strasznej mocy strasznej mocy mocy mocy… DIABLIKI (słysząc wiatr, przerywają swój taniec i łapią się za głowy) TAJEMNICZY JEGOMOŚĆ (na scenę wchodzi tajemnicza postać, wszędzie pojawiają się dymy, widoczność jest teraz bardzo mała) -cisza głucha każdy słucha (na te słowa diabliki rozbiegają się w popłochu znikając ze sceny, a nasza trójka pada na kolana twarzami do podłogi) -co wam każę wy zrobicie słowo ważę znakomicie ktoś przybierze skórę węża i niech strzeże Ewy męża ów podstępnie raj splądrować tak pokrętnie podarować jabłko czerwone Adama żonie… peleryna zdziała cuda więc próbujcie aż się uda Wiatr (powtarzając echem) Kurtyna SCENA II -RAJ c.d.n
Sanestis_Hombre Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 może nie orgia, ale załechtało stopy:) pozdr!
Tali Maciej Opublikowano 17 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 poczekaj na kolejne sceny i akty a orgii się doczekasz
Jacek Mucha Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Czekam na zawiązanie akcji. :)
Espena_Sway Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 dobre, a i role trafnie obsadzone :P pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Julia Zakochana Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sie zaśmiałam :D
Tali Maciej Opublikowano 18 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sie zaśmiałam :D Julio nie wiem w jakiej roli Cię obsadzić, brakuje mi jakiegoś Romea do pary, może sobie go sama wybierzesz, masz być w scenie na ziemi w akcie II
Julia Zakochana Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 o to ja też będę? ale fajnie że dostanę role :) :* se poszukam partnera :) już wiem - chcę wystąpić w parze z Oskarem Dzikim.. ale on już ma role, w takim razie typuję jeszcze jasia złego i Yasia Z
Tali Maciej Opublikowano 18 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 już dwa diabły będą cię podrywać Jasiu i Oscar ale ty wybierzesz innego czyli coś w stylu Julia i wielu Romeów hie muszę to teraz ubrać w rym
Julia Zakochana Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 ja wybralam najpierw oscara :P ale kogo wybiorę? hihi... wiesz... ja jestem bardzo niezdecydowaną kobietą.. i dziś chcę wybrać Ciebie :* hehe
Tali Maciej Opublikowano 19 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja się nie dam wciągnąć bom reżyser, a konszachty z aktorkami są ponoć zabronione jeszcze będziesz w szantażu chciała główną rolę
Rekomendowane odpowiedzi