Nechbet Opublikowano 14 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 to my tak nienaturalnie wyłonieni z dźwięcznych ornamentów nie zamieniamy wody w wino ani obojętności w potrzebę bliskości na brzuchu świata układamy języki spijając z pępka trywialność w miniaturowym pudełku zamykamy przestrzeń moment zniewolenia i znów deszcz uderza o parapet myśli każdy ruch wskazówek zegara zakłóca równowagę tylko ściany okazują zainteresowanie odchodzimy zostawiając miejsce na uboczne produkty przemiany rzeczywistości
M._Krzywak Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Kilka poprawek bym dał. np: tak nienaturalnie wyłonieni z dźwięcznych ornamentów bardziej jednak pasowałoby "naturalnie". A dlaczego ? Otóż kojarzy się z narodzinami i w tych dwóch wersach powstało mnóstwo odniesień - wyłowieni do samego aktu narodzin, dźwięcznie - sam akt porodu połączone a ornamentów - kobiecego ciała... Przyznam, że całkiem niezła robota. Co drażni : "to my" - odbiorca nie musi kojarzyc się i popierac peela, przemiany rzeczywistości - nie bardzo łapie sens takiej przemiany. Na nierzeczywistośc ??? Pozdrawiam.
Nechbet Opublikowano 14 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 ale jak usune "to my" to juz nie bedzie takie gladkiego przejscia ja tak uwazam, a z tym "nienaturalnie" to chyba jednak pozostane przy swojej wersji, bo niby narodziny, ale nie do konca takie naturalne, nie wiem czy mnie zrozumiesz, ale wierze w to:) pieknie skojarzyles naprawde ornamenty z kobieta:) dziekuje za opinie i pozdrawiam cieplutko:*
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 nie wnikam w forme(nie przeszkadza mi a nawet podkresla "to my") zainteresował mnie ten wiersz, fajna pointa, i za to duży + Pozdrawiam serdecznie:)
Nechbet Opublikowano 14 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 dziekuje Kamilo ze zajrzalas do mnie kolejny raz:) pozdrawiam cieplutko:)
Eugen De Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Sam tytuł jest tak pomyślany, że nie sposób ten wiersz pominąć (czy to zabieg marketingowy?) A w wierszu aż się roi od smakowitych kąsków:dżwięczne ornamenty, parapet myśli.... Gratuluję. Pozdrawiam.
Nechbet Opublikowano 14 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 dziękuję pięknie:) i zapraszam częściej, choć wiekszosc moich wierszy komentowales:)
Rekomendowane odpowiedzi