Etiuda G-Dur Opublikowano 9 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wczoraj, kiedy nikt mnie nie widział, ukradłam miłość spadającej jaskółce, przybiłam ją sobie do serca i ogłosiłam światu, że kocham. Teraz noszę niebo między żebrami.
Łucja Kucińska Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam
ANIAKA Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 hm pomysł niezły,choć pachnie Poświatowską...mi bynajmniej dlaczego akurat jaskółce? dlaczego spadała? czy powinno być: gdy nikt nie widział,czy gdy nikt mnie nie widział-jak lepiej i czy to róznica? Ale na pewno za duzo pytań jak na tak prosty wiersz...pozdr
M._Krzywak Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 W podaniach ludowych jak jaskółka zniża lot przy człowieku, to znaczy, że on jest dobry. A tu kradzież... Nieładnie. Niestety, nie ma w nim nic dla mnie... Pozdrawiam.
Jacek Mucha Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Całe niebo? Między żebrami? Coś w tym jest, ale mnie nie przekonuje. Także plus tylko za miłość :) Pozdrawiam. JaM.
Tali Maciej Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 przeczytałem zapomniałem nisko się kłaanim i pozdrawiam
Witold Marek Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Puenta przekonuje do tego stopnia, że tekst poprzedzający brzmi przy tym zbyt technicznie. Proponowałbym jakieś zaokrągłenie, upłynnienie przekazu o "przybiciu" (może niekoniecznie przybyciu?...). Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi