Michał Kowalski Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 pierwsza zawiodła pajęczynka limfatyczna zbałamucona przez złośliwy neologizm następnie fakir z wężykami igłami i latarką na czole szkolni koledzy agenci na usługach przestraszonych mam paciorek naiwna ważka dudniąca o ściany słoika w końcu najcieplejsza dłoń ściskająca blade przeguby od milionów tygodni któż przeżyłby taki zawód
Tali Maciej Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 świetnie, lubie jak tekst zmusza do myślenia i ukazuje obrazy ukryte za słowami, tu jest ich wiele więc poczytam jeszcze kilkakrotnie aby bardziej smakowała ta porcja niezłej poezji nisko się kłaniami pozdrawiam
Arena Solweig Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Wracasz do formy Michale ! Trafił we mnie jak w sam środek tarczy. Łapię powietrze....Już wydrukowany. Pozdrawiam serdecznie i noworocznie Arena
stanislawa zak Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 bez zbytnich kombinacji, bez przesolenia i słodzenia, napisałeś piękny wiersz, pozdrawiam noworocznie,ES
Eugen De Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzę jakąś nieprzystawalność pierwszej zwrotki- poczęcie?! Wiersz traktuje niby o drodze "od" poczatku "do" końca z małymi przystankami na zabawę, edukację i paciorek( jako walenie głową o mur, tutaj ważka o słoik) i finalna "przewrotka" czyli śmierć z ciepłą dłonią...? wiersz trudny do przebrnięcia jak życie.... Pozdrawaim.
jacek_sojan Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 trudny temat, nietuzinkowy tekst wart przeczytania
Roman Bezet Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Tak ;) serio mówię - dałbym do Zetki, ale wiesz, że nie mam uprawnień ;))) jakoś mi się przecina tytuł, lekko dlugaśnie. Pomyśl nad pointą - może ją jakoś dowiązać do początku, do pajęczynki, limfy czy neologizmu? Ten zawód - niby wieloznaczny - ale najbardziej prostologicznie płaczliwy. No i Arenka ma 120% racji! Tak czy siak, samotnie czy też nie - nie jest źle ;D pzdr. b
Rekomendowane odpowiedzi