Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

bez tytułu V

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie odbieraj tego komentarza jako rewanż, ale jako luźną wypowiedź amatora-poety.
zmieniłbym: pięć minut - na kilka minut, bo powtórzenie z poprzednim pięć i pół, nie wiem czy to "ego" na wyjście jest dobre??? "przegranych starciach" na kogo?czego? "przegranych starć" jak wyżej "stóp" i na końcu "literackich też " bez "tych".Zrobisz jak chcesz, bo wolnośc w końcu najważniejsza.
Pozdrawiam świątecznie.

1.Popatrz na tekst i zastanów się, czy powtórzenia czemuś nie służą, potem popatrz "tytuł".
2.Ego jest jak najbardziej konieczne, poza tym, nie widzę powodów by je usunąć.
3."przegranych starciach z (kim?/czym? - narzędnik...) chęcią podniesienia wzroku" - teraz jaśniej?
4."Stopy" też są potrzebne i konieczne (spróbuj chodzić bez nich).
5."Tych" daje mi lepsze brzmienie i kładzie emfazę (poniekąd potrzebną) - zostaje.

Widzę Jasiu że robisz karierę :)

zaznaczam, że nie czytałam poprzednich komentarzy (ze względu jak zwykle na brak czasu)

zastanawiam się czy nie byłoby Ci dobrze w prozie...wiersz rokuje dobrze pod tym względem:)
poza tym mam do powiedzenia tyle, że początek wydał mi się raczej kiepski (wiesz te deski klozetowe są już raczej wyczerpane-literacko też), ale później się rozkręca i z przyjemnością doczytałam do końca (mimo lepszych i gorszych momentów)

to by było na tyle, nabiję Ci kolejny komentarz
przy okazji życzę miłych Świąt-albo II wersja-aby szybko minęły :)

pozdr. a