kall Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 z historycznego punktu widzenia nie istniejesz mimo to strachem wypełniasz każdą kaplicę bez słów rozpraszasz się w półmroku nieznaczenia oddany do końca ciebie nie było - ja muszę wierzyć przenosić góry nie od święta ufać w tradycji i Piśmie
Oscar Dziki Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 w półmroku nieznaczenia - to psuje nastrój i zalatuje nieletnią poezją. poza tym całkiem ciekawie.
kall Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 każdy chceścijanin, czytający Pismo Święte, zastanawia się nad postacią Hioba. chociaż dokładnie wie, iż nie da się tak zawierzyć jak on. zatem półmrok bezznaczenia ma symbolizować, iż - właściwie - nie musimy zważać na jego życie. nad ewentualną zmianą pomyślę tymczasem dzięki za wizytę i komentarz
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Myślałem, że będzie coś banalnego, a tu proszę... bardzo mi się podoba. pozdrawiam /Arek
kall Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zatem ja bardzo dziękuję ;) pozdrawiam kal.
złota lenka Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie zgadzam sie z tobą - niepowinnaś swojego zdania ukazywać jako zdania "każdego chrześcijanina" ponieważ jestem chrześcijanką, czytam Pismo Święte -zastanawiałam sie też nad postacią Hioba :) i wiem,że da sie tak zawierzyć Bogu... :) tylko tyle, bo to dlaczego tak uważam to nie na forum :) a co do wiersza to jest trafniejszy niż argumentacja :) więc + przestaje jednak do propozycji zmiany "bezznaczenia" na inne słowo pozdrawiam lenka
kall Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie zgadzam sie z tobą - niepowinnaś swojego zdania ukazywać jako zdania "każdego chrześcijanina" ponieważ jestem chrześcijanką, czytam Pismo Święte -zastanawiałam sie też nad postacią Hioba :) i wiem,że da sie tak zawierzyć Bogu... :) tylko tyle, bo to dlaczego tak uważam to nie na forum :) a co do wiersza to jest trafniejszy niż argumentacja :) więc + przestaje jednak do propozycji zmiany "bezznaczenia" na inne słowo optymistka ;) półmrok narazie zostanie. pozdrawiam i dzięki za wizytę ;) kal.
Nechbet Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 bardzo mi się podoba:) wszystko mi sie podoba:) każde słowo:) trafiłas w mój gust:) pozdrawiam:)
Espena_Sway Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Kalino, przez Twój wiersz, widzę, że nawet biblijna tematyka może być dobrze i ciekawie napisana . pozdrawiam Espena Sway :)
kall Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 nechbet i espeno : niezmiernie dziękuję za miłe słowa ;) może mało w nich konkretów, ale za to wiele słodyczy ;)) pozdrawiam kal.
Anna_M. Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 wiersz jest dobry, szkoda tylko, że ministerstwo edukacji skrzywdziło Hioba włączając go do kanonu lektur, przez co, nadając mu rys skojarzeniowo licealny. Ale wiersz dobry,pozdr.
złota lenka Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie zgadzam sie z tobą - niepowinnaś swojego zdania ukazywać jako zdania "każdego chrześcijanina" ponieważ jestem chrześcijanką, czytam Pismo Święte -zastanawiałam sie też nad postacią Hioba :) i wiem,że da sie tak zawierzyć Bogu... :) tylko tyle, bo to dlaczego tak uważam to nie na forum :) a co do wiersza to jest trafniejszy niż argumentacja :) więc + przestaje jednak do propozycji zmiany "bezznaczenia" na inne słowo optymistka ;) półmrok narazie zostanie. pozdrawiam i dzięki za wizytę ;) kal. ja to nazywam wiarą,ale jak kto woli może być i optymizm :) pozdrawiam lenka
kall Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hioba w szkole omawiałam jakiś rok temu. a czytać lubię go często. poszczególne fragmenty. kurcze - fascynuje mnie ta postać ;) pozdrawiam i dziękuję za miłą wizytę kal.
kall Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. optymistka ;) półmrok narazie zostanie. ja to nazywam wiarą,ale jak kto woli może być i optymizm :) niech będzie to bezgraniczny optymizm wierzącego. ciężko jest wyobrazić sobie kopię bilblijnego Hioba. mimo wszystko ;) pozdrawiam kal.
złota lenka Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 spójrz na mnie :P ja ich widze dużo wokół siebie - naprawdę... tyko może nie w postawie całego zycia a w poszczególnych jego sytuacjach pogadamy w poniedziałek o 10.30 :P :* i pozdrowienia lenka
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odbieram, jak komplement dla Autora, Espeno Twoja uwagę. Wydaje mi się, że zjawiska "Hiob" nie da się opisać słówkiem "Hiob" i czymś jeszcze. To sprawa poważniejsza.
Vera_Ikon Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Bardzo mi sie podoba... ale o tym już chyba pisałam. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi