Antoni Leszczyc Opublikowano 19 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Jesień. Wiatr liści szary papier wtrąca przechodniom między słowa. Deszcz blizny na wpół starte drapie, ludzie zaś grzebią dziś przy grobach. Myją im tafle ciut nadżarte, zdobią w igliwia zwiędły szafir: jakby stroili je na tańce lub do trumiennej fotografii. Nie widzę w płytach przyszłych znaczeń. Ukryć nie umiem kwaśnej miny. Każdy z mych niepoczutych płaczy jest jak przyznanie się do winy. Niech was nie zmyli płomień świecy; nie łamcie w raju rąk nade mną! Nie lubię zmarłych, bo mnie męczy moja prywatna w nich śmiertelność. [XI 2005]
Vera_Ikon Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 No, bardzo ciekawe i dobrze napisany. I okazało się, że lubię rymy :) pozdr ciepło
Antoni Leszczyc Opublikowano 19 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Dzięki, także pozdrawiam :)
Tali Maciej Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 czyta się lekko i płynnie, tego czytelnik oczekuje od tekstów rymowanych, tobie się udało za tro msasz odemnie plusa nisko sie kłaniam i pozdrawiam
Kasia_Szymańska Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 na wpół, nie na w pół - razem piszemy. Ładna pointa :) Pozdrawiam.
Antoni Leszczyc Opublikowano 19 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 O, dzięki :) Takie tajniki ortografii są mi obce. Jak "w te i we wte" - mówię często, piszę rzadko :) Pozdrawiam, dziękuję za komentarze Antoś
Espena_Sway Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 wiersz rymowany, dobrze napisany, łatwo się czyta czyli reasumując plusuję pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Antoni Leszczyc Opublikowano 19 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tutaj też podziękowanie.
Anna Maria K. Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Świetny, fenomenalny dla mnie! Może dlatego, że bardzo, bardzo, ale to bardzo utożsamiam się z nim. Do ulubionych! Pozdrawiam bardzo serdecznie!
Antoni Leszczyc Opublikowano 19 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Tak, "Smętarz" jest od nastroju. Wydaje mi się, że jest jedna tylko właściwa forma cmentarza na terenie od Odry do Bugu. :) Czyli właśnie "cmentarz". Ja przekręciłem, co by znaczenie podkręcić :) Dziękuję Paniom za komentarze, Antek
Luthien_Alcarin Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 dobry utwór- podoba mi sie szczerosć merytoryczna;)) Pozdrawiam Agata
Antoni Leszczyc Opublikowano 19 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Dzięki :) Muszę przyznać, że czuję się zdemoralizowany pochwałami. Oskar? :)
kall Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 no nie zawiodłeś mnie, Michale. ulubione - marsz ;) pozdrawiam zapracowanego studenta poznańskiego ;) kal.
Julia Valentine Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 świetny warsztat, piękny wiersz; bardzo na tak jestem :) pozdrawiam serdecznie
Quimeen Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Twój biorytm pisarski znowu wzrasta :) Pozdrawiam.
Antoni Leszczyc Opublikowano 19 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Zaczynam powoli wierzyć, że decyzja o rzuceniu poważnego pisania dla limeryków powinna się odwlec w czasie ;)))) Pozdrawiam :)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 wiersz piękny, rymy pasują, chociaż nie wiem dlaczego tak na nie nagminnie się upierasz, na biało też byś potrafił, może nawet ładniej. pozdr.
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Antoni, już wiem, że warto zaglądać do Twoich wierszy :)
Piotr Sanocki Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Nastrojowo. Można poczuć się jakby gdzieś indziej. Pointa bardzo ciekawa. Treść przemyślana, konsekwentna. Typowy wstęp, buduje klimat, rozwinięcie porusza problem, zakończenie wzbudza zadumę. U mnie to jakby pytanie: "jak Ty podchodzisz do śmierci". Bardzo ładnie! ;) Pozdrawiam serdecznie PS. Przeniesiono.
Antoni Leszczyc Opublikowano 20 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Dziękuję uprzejmię! ;) Tak za komentarze, ja za przenosiny. Pozdrawiam, Antek
Rekomendowane odpowiedzi