stanislawa zak Opublikowano 12 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 nagrabiłam górę liści płomieni więdnących w trawie z szumem wiatru między zębami jak krzyk lecących żurawi w odległy przestworzy błękit zbłąkani wygnańcy jesieni wydadzą słoneczne tchnienie nim je spopielę na ziemi symbole posłannictwa rozświetlą się rudą chmurką z marzeniami prosto do nieba popłyną przez moje podwórko
Ewa_Kos Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Stasiu tak pięknie nagrabiłaś i nie dopiszę Ci niczego,żeby nie zepsuć klimatu.Obydwoje przesyłamy wyrazy uznania i pozdrowienia.Byliśmy z Tobą jak Ty byłaś u liści. Hej! HEK
stanislawa zak Opublikowano 12 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 nawet nie wiecie jak jesteście kochani!!!! pa! buziole duże!
Tali Maciej Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 naprawdę ładne, takie jesienno-nostalgiczne
stanislawa zak Opublikowano 12 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 maćku, niemożliwe! podoba ci sie? pozdrawiam nocnie!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Może zostaną marzenia, Na ziemi dalszy ich los. Wiosną chwila spełnienia Z liści - pożywny kompost. Z suchych gałęzi ognisko, Jesz kartofle pieczone. Dym, co snuje się nisko W Twych oczach lato minione. Żal za tym, co się skończyło, Ta łza, co kręci się w oku. Krótkie pragnienie czy miłość? Jesienna cisza i spokój.
stanislawa zak Opublikowano 13 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Jacku, rozrzewniłeś mnie!wzruszyło sie moje serce!dzięki!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Ależ Stasiu to dzięki Tobie, mnie tylko szkoda tych spopielonych liści - kompost z nich to bardzo dobry nawóz do upraw. Pozdrawiam ogrodniczo Jacek
stanislawa zak Opublikowano 13 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 masz Rację, ale liście lipy, to tylko lipa nawet na nawóz się nie nada!
Aleksander_Szumanski Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Gratulacje,serdeczności,to naprawdę piękny utwór Alek Jesienny
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Chyba mi się przyśnią te płomienie w trawie. Uwielbiam jesienne klimaty. Odchodzę oczarowana :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Nie mogłem się powstrzymać, Pani Stanisławo, proszę mi wybaczyć samowolne tłumaczenie pani wiersza. THE RAKING I’ve raked a mount of fronds the blazes withering in grass with rustle of the wind in teeth like a cool of flaying cranes into the blue space far-away the autumn’s strayed outcasts the sunny giving breath before I ashes it on earth the symbols of a mission like ginger lighting cloud straight to the sky with dreams it’ll swim across my life
stanislawa zak Opublikowano 14 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Stefanie! dzięki w sam raz na lekcje angielskiego dla syna!
stanislawa zak Opublikowano 14 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Alicjo! to ty pobudzasz moją wyobraznie swoimi wierszami!
Aleksander_Szumanski Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Ta liryka w liście dmucha Gdzie popadnie, niebny hymn Ciebie przecież miłość szuka A z miłością jesteś ty.
stanislawa zak Opublikowano 15 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Miłość we mnie, za mnie kwitnie. Choć przeminą grudnie, kwietnie. Zawsze będzie w moim sercu, zawsze też na pierwszym miejscu. miłości wieczne tchnienie.
stanislawa zak Opublikowano 17 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 i sieć pajęcza jak tęcza. zaplątanie zamotanie, i problem- co z tego zostanie. Nastepna podpucha? dzięki Stefanie za igranie.
Rekomendowane odpowiedzi