Gwyneth Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...matko oto ona dziwnie słodsza piękniejsza śni ...łaski pełna spoza woni kwiatów pachnie wilgocią i ziemią ...módl się teraz gdy jej włosy kryją policzki sine od krwi ...i w godzinie śmierci dłonie zawiąż różańcem pór życia rozciętym
Andrzej Borecki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaskoczyłaś mnie. Po twoich opowiadaniach, to był dla mnie szok. Zauroczyła mnie forma tego wiersza.
La_crimosa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W myslach dedykuje go mojej mamie...
Gwyneth Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Miło mi to słyszeć, Andrzeju : ) Choć w kwestii zaskoczenia, tematyka wiersza raczej mieści się w mojej poetyckiej konwencji... Tak czy inaczej pozdrawiam cieplutko : ) Gwyn
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Modlitwy są dla mnie formą obcą, ale nie takie. Dobry styl, niezłe nawiązanie do jakże popularnego tekstu. Po prostu dobry wiersz. Pozdr.
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Gwyn, świetny wiersz, co tu więcej pisać :) ładnie zbudowany nastrój i klimat :) Pozdrawiam, Kai Fist
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no z przyjemnością przeczytałam, dobrze napisane, forma niczego sobie, po prostu nic ująć, nic dodać; pozdrawiam, agnieszka
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przemawia do mnie tym bardziej, ze byłam dziś na pogrzebie - dobrze oddaje klimat
Marek Ciućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Cóż, wiele tu mówić nie wypada - wiersz piękny i oby takich więcej... Czytając go pomyślałem o wielu ludziach, których już nie ma. Dziękuję za ten wiersz - Marek...
Illuminacja nocy Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz mi się nawet podoba ale "łaski pełna" niepotrzebnie moim zdaniem kojarzy się z Maryją a to mi trochę zakłócało przekaz wiersza.Pozdrawiam!
Lourds Nowak Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz podważa podstawy religii chrześcijańskiej/ katolickiej. Daje dużo do myślenia, zmusza do ustosunkowania emocjonalnego do dogmatów, niekoniecznie ich przyjęcia za własne. Pozdrawiam Nie wiem, czy będę do niego wracać.
Rekomendowane odpowiedzi