Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 człek pewien, dawno to było raz pierwszy o karczmę zahaczył, wyrosła mu grzybem po deszczu więc wstąpił cud ten zobaczyć. że grosza akurat miał wiele i jeść mu się bardzo chciało, głód był mu język rozwiązał to zebrał siły na śmiałość. - raz w życiu niech zjem po pańsku, co dają mało - to drogie, gdy innych stać tylko na szczyptę dziś stół zastawić tym mogę... niestety, zamiast sytości wnet poczuł piekący ból gdy połknął czubatą łyżką na obiad zjadając sól. *** od tamtej pory już wszystkim i jemu w pamięci zostało, że dobre w życiu jest to czego naprawdę masz mało. 2
Aleksander_Szumanski Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Chciałem odpowiedzieć wierszem,ale nie umiem,to jest super, serdecznosci A.
stanislawa zak Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Alicjo! twój wiersz jest w dzisiejszej Angorze! gratulacje, wybór dokonany świetnie!!! pa!!!
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Stasieńko, to nie ja zatwierdzam wiersz do druku, tylko Redakcja. Nie mam wpływu na to, który wybiorą. Dziękuję i pozdrawiam :)
stanislawa zak Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 nie masz wpływu, ale masz świetne wiersze! pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Życia trochę zostało I tak myślę sobie Czy to czego mam mało Jest naprawdę dobre? pytanie retoryczne Ukłon przekory - Jacek
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 a czy to trochę to więcej niż mało? spytałabym Jacka troszkę nieśmiało :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Pytanie to trudne - odpowiem nieśmiało Czy trochę to mniej albo więcej niż mało Jak wypiję dwa piwa i wódki ćwiarteczkę Problem się rozjaśni - mało czy troszeczkę? po eksperymencie odpowiem 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 No cóż po pierwszej secie sprawa to nie łatwa Dylemat: trochę lub mało - powoli się gmatwa I jeszcze problem doszedł a nie można zwlekać Duch czyli spirytus jak gorący - ucieka 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Jacku, jak dobrze pójdzie z piwkiem i ćwiarteczką pomiesza Ci się troszkę z nie wiem albo z deczko więc może zatem lepiej podpowiem Ci na uszko podziel się tym ze mną i jeszcze z dzie wuszką :)
jacek_sojan Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Czy nie lepiej z Jackiem Jacek niech usiądą do kolacji, ten wódeczką, a ten winem pocieszą się odrobinę. By zakończyć spór czy mało, dwie dzie wuszki by się zdało, niech ich głaszczą, dolewają, i niech wezmą ich do raju.
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Zaprosić Jacków w dodatku dwóch na raz? to byłby dopiero prawdziwy ambaras! a po cóż dziewczyny? to jak z drzewem do lasu konkurencji ja nie chcę (oj narobię hałasu) :P
Rekomendowane odpowiedzi