Nechbet Opublikowano 30 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Kości zostały rzucone dziś wygrywam ja z ironicznym uśmiechem ściskam w dłoni resztki wczorajszego zawahania błyskiem oka manipuluję konglomeratem słów poczekaj pomińmy zasady schematyczność budzi we mnie odrazę czołgam się między konwenansami ścierając kolana indywidualności jeszcze tylko raz pozwól mi rzucić może znów uda się zdmuchnąć papierowe ludziki oddechem stanowczości
Espena_Sway Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 wow, niesamowity debiut, jestem pełna podziwu; tereść bardzo na tak, szczególnie czołgam się między konwenansami ścierając kolana indywidualności pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów Espena Sway :)
Tali Maciej Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 witam na forum tytuł po łacinie brzmi ALE ICTA EST i ten tekst był moim mottem życiowym w okresie studiów, co do wiersz to rzeczywiście jeden z naj debiutów od długiego czasu, nie roztrząsasz problemów egzystencjalnych (miłość, cierpienie) tylko bawisz się słowem nadając wieloznaczności, a to jak najbardziej na plus nisko się kłaniam i pozdrawiam
Krzysztof Loska Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 wiesz co myśle o nim :) hakaan pozdrawia ;)
seweryna żuryńska Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 czemu ściskasz w dłoni...wczorajsze zawahania czyżby tęsknota za rozwichrzoną niewiedzą Gałczyński pisał: czy to już tak zawsze, ze wszystkiego będę słowa wyrywał w rozpaczy i sitowia, sitowia zwyczajnego nogdy już zwyczajnie nei zobaczę" i czemu konglomerat słów dla mnie słowa są jak wiedza tajemna, jak pieśń uwięziona a jesli zmagamy się z papierowymi maskami czy to nie jest daremny trud czemu mam tyle pytań do ciebie czemu pozdrawiam seweryna
Nechbet Opublikowano 30 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 tyle pytań;) odpowiem na wszystkie:P:) czyli podoba sie?:) pozdrawiam serdecznie:)
Pan_Fei Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Rzeczywiście jak na debiut dosyć „niedebiutowo”. jeśli miałbym się podczepić: -słownictwo: indywidualności/ stanowczości/ schematyczność/ konglomerat słów/ konwenanse (to ostatnie razi trochę mniej). Osobiście radziłbym postawić na prostotę, przy okazji unikając wkradających się gdzieniegdzie rymów- zwłaszcza, że moim zdaniem lepiej byłoby zamienić kolejność zwrotek czwartej z piątą (przeplatasz opis własnego położenia ze zwrotem do adresata, co nie wygląda zbyt ciekawie). Nie mniej, jak na debiut- jak najbardziej Pozdrawiam Fei
Nechbet Opublikowano 30 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 radzisz stawiac na prostote:) a sam zamykasz mysl w hermetyce...dosc trudnej, na pewno nie prostej:) hehe, to czepianie sie to tak troszke chyba na sile Ci wyszlo, zeby nie bylo ze takie swietny jest ten wiersz cio?:) hehe pozdrawiam cieplutko, Marcia:)
Pan_Fei Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prostotę słów miałem na myśli, bo o słownictwie była mowa. Z tym czepianiem na siłę się nie zgodzę- wytknąłem to, co moim zdaniem razi w wierszu (bardzo życzliwie zresztą ;). Nikt nie karze Ci niczego zmieniać, broń Boże! ;) Pozdrawiam Serdecznie Fei
Gość Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 jesli to debiut jak mowia juz bywalcy to calkiem ci wyszlo ;)
Rekomendowane odpowiedzi