Maria_Magdalena_Kowalska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jego turnus trwał w najlepsze a oni już z tym remontem. odjechał fortepian. zniknęły bibeloty i książki. niepojęte palce dzieciarni w kolekcji motyli. wiatr grał na rusztowaniach żałobne marsze. w końcu odpisał na zaproszenie. dość balkoniku z widokiem na basen. chwycił klatkę z kanarkiem i uśmiechnął się. tam podobno roi się od podfruwajek w kusych fartuszkach. mrugnął figlarnie do recepcjonistki i zatrzasnął za sobą powieki. zaczął się wspinać. brodaty olbrzym już czekał w podniebnej klinice.
Adam_Miks Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiele mówiące frazy. Bardzo dużo krajobrazów. i ten tytuł... Jest taka bajka, czy to jest nawiążanie do niej? POZDRÓWKA Adam Miks
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo smutne, bardzo piękne, czekan na więcej. Pozdrawiam, i gratuluję debiutu na poezji.org - j.
Maria_Magdalena_Kowalska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maria_Magdalena_Kowalska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 joaxii: Bardzo smutne, bardzo piękne, czekan na więcej. Pozdrawiam, i gratuluję debiutu na poezji.org - j. Też sądzę, że pozbywanie się staruszków jeszcze za życia jest smutne i niedopuszczalne, stąd wiersz :) Czy piękny? Nie wiem. Starałam się niewdzięczny temat okrasić odrobiną magii, uczynić go bardziej strawnym, również poprzez zabawne wstawki (chociażby ta o podfruwajkach). Być może ta zachęcająca (przyznasz) wizja nieba pomoże komuś łatwiej pogodzić się z czyimś (lub własnym) odejściem? Byłabym zaszczycona. Dzięki za dobre słowo, pozdrawiam
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Z przykrością muszę stwierdzić, że jestem na "tak" :) Pozdr.
Bleblin Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 do stylu nie mam przekonania, do treści - i owszem."podfruwajek" to słowo, które zdradza nie tylko jakiś żal, ale i Twoją dojrzałość, przynajmniej w sensie wieku. Jakieś złe doświadczenie? To wyczytałam. Pozdrawiam.
Magdalena C Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jaki smutny wiersz. I jaki prawdziwy. Własnie dlatego, że prawdziwy to smutny :( Dziuńka Peace
Maria_Magdalena_Kowalska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mirosław Serocki: Z przykrością muszę stwierdzić, że jestem na "tak" :) Tak... mnie też jest niewypowiedzianie przykro... dzięki :))
Maria_Magdalena_Kowalska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dorina Galla: do stylu nie mam przekonania, do treści - i owszem. "podfruwajek" to słowo, które zdradza nie tylko jakiś żal, ale i Twoją dojrzałość, przynajmniej w sensie wieku. Jakieś złe doświadczenie? To wyczytałam. Masz jakieś konkretne uwagi, sugestie co do stylu? Bo Twój ogólny brak przekonania mnie z kolei nie przekonuje :) Podfruwajka :) To po prostu dorastająca dziewczyna, podlotek. W tym kontekście doskonale może też określać anioła (anielicę), nie sądzisz? A że to klinika - białe fartuszki musowe. A że siostrzyczki młodziutkie - prowokują długością mini. A że peel jest w końcu facetem - nie robi nic innego, tylko wizualizuje. Znaczy normalka :) Dojrzałość? ta... szczenięce lata minęły bezpowrotnie. Złych doświadczeń miałam pewnie krocie (jak każdy zresztą), ale tu ich akurat nie uświadczysz. To wierszyk z serii "UWAGA", taki ze smrodkiem dydaktycznym :) pozdrawiam
Maria_Magdalena_Kowalska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Magdalena C: Jaki smutny wiersz. I jaki prawdziwy. Własnie dlatego, że prawdziwy to smutny :( Hm, chyba nie do końca smutny. Nie jestem osobą religijną, a nieświadomie napisałam pochwałę życia po śmierci :) No wiesz: nawet jeśli tutaj żyje się nam do kitu, to nie ma co rozdzierać szat: po tamtej stronie czekają nas być może nieziemskie uciechy. A tu niech się rodzina pozabija o tych kilka bezwartościowych klamotów. Mów co chcesz, ale ja myślę, że puenta jest dość optymistyczna :) Miło jest mieć świadomość, że istnieje droga ewakuacyjna, jakiś wentyl bezpieczeństwa, no nie? dzięki, pozdrawiam
Sareimheinn Nevarfreyties Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przegadany w połowie...
Rekomendowane odpowiedzi