Arena Solweig Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście, że jest równoznaczny. A swoją „ścieżką” czyżbyś czytał już moją „teorie wpadki” ? ;) skoro mówisz o temperaturze ;) Pozdrawiam Arena
Everygrey Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 jakiż ładny wierszy....:) pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Chyba wszystko już zostało powiedziane na temat Twojego tekstu - nie będę powtarzać. Zastanawia mnie tylko "słomiany kapelusz po drodze na drugi brzeg", a konkretnie "po", czy nie powinno być "w"? Chyba, że jest tu celowość, której nie dostrzegłam. Oświeć mnie proszę. Serdecznie. E.
Pan_Fei Opublikowano 19 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Areno Cieszy mnie to niezmiernie ;) A do Twojego tekstu zajrzę bardzo chętnie Everygrey jakiż miły komentarz ;) Su Rzeczywiście, „po” jest celowe. Chciałem pokazać dwuznaczność, o której mówię w reszcie tekstu, można zgubić kropkę, a po drodze kapelusz- czyli „coś jeszcze” (kropka niekoniecznie jako zakończenie „wszystkiego”) lub kropkę- słomiany kapelusz, po drodze (w sytuacji, gdy nie ma już nic na „mecie”). Przyznam Ci się szczerze, że zastanawiałem się już wcześniej nad tym fragmentem, bo rzeczywiście jest w nim pewna gramatyczna niepoprawność, z racji jednak, iż nikt wcześniej nie zwrócił na nią uwagi (poza Tobą ;) uznałem, że nie ma co kombinować (myślałem, że „sens” jest widoczny). Mam nadzieję, że Cię przekonałem, jeśli nie, to może jakieś propozycje? (fakt faktem, że to „po” jest jedynie „bonusem” bo ogólny sens tak, czy siak wynika z dalszej części tekstu) Sam nie wiem… Niemniej dzięki za tą uwagę, pomyślę nad tym Pozdrawiam serdecznie Grzegorz ;)
Lady_Supay Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Sens jest ewidentny, więc może się czepiam. Skoro nikt tego nie dostrzegł, to pewnie każdy dobrze odczytał --- easy! :)) Miło mi ;D E.
Pan_Fei Opublikowano 19 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to kamień spadł mi z serca ;) A za czepianie już dawno powinnaś mieć u mnie piwo ;) Serdeczności Fei
Gość Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 no i krotko zwiezle i na temat . wyszlo ...
Rekomendowane odpowiedzi