Jaskółka Uwięziona Opublikowano 6 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Znowu przylazłaś - - tak bardzo niechciana Zostaw mnie,proszę w spokoju! Nie próbuj znowu dotykać! Twoja rażąca brzydota przyprawia o mdłości Nie duś mnie już do cholery uściskiem swych twardych ramion Bo nienawidzę smrodu gnijących,mokrych kości Nie widzisz,że uciekam?! Przykryta obcym,męskim potem Drżę pod sapiącym ciałem Nie znam Cię przez tych kilka chwil... ____________________ 24 marzec 2004
Confiteor Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 jak dla mnie, chyba zbyt mało tego turpizmu, dzisiaj trzeba postarać się trochę bardziej żeby wywołać u odbiorcy obrzydzenie. dlatego też nie poczułem tekstu z tematem jego niestety również mało oryginalnym. to tylko moja opinia, pewnie się mylę. pozdr
Piotr Sanocki Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Coś Pani zaznaczę: " Znowu do [u]mnie[/u] przylazłaś - - tak bardzo niechcianaZostaw [u]mnie[/u],proszę w spokoju!Nie próbuj [u]mnie[/u] znowu dotykać! Twoja rażąca brzydotaprzyprawia [u]mnie[/u] o mdłościNie duś [u]mnie[/u] już do cholery uściskiem swych twardych ramion Bo nienawidzę smrodu gnijących,mokrych kości" Tyle powtórzeń? Bez przesady... Poza tym za dużo tutaj nakazów: zostaw, nie próbuj, nie duś. Innymi słowy za dużo czynności Pani opisuje... Pozdrawiam serdecznie
Justyna Jagocka Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Ja powiem tylko tyle: bardzo smutny, bo samotność rzeczywiście jest najgorsza... więc o czym pisać? jak nie wlaśnie o takich skrajnych uczuciach. Wiersz ma poruszać, a nie obrzydzać, a ten właśnie porusza. Pozdrawiam
Julia Valentine Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 jak dla mnie bardzo na nie; nie ma tu niczego pięknego (a turpizm też potrafi być piękny), nie ma tego smutku i goryczy samotności... może i jest jakiś pomysł - apostrofa itd,ale wszytsko to, moim zdaniem, poprowadzone jest nieudolnie; nagromadzenie "brzydkich" określeń wcale nie sprawia, że czytelnik [czyli ja np] uważa, że ta samotność jest taka straszna; a słowa takie jak nienawiść, kości... lepiej, żeby nie pojawiały sie w poezji zbyt często (tak jak anioły, krew itp) mnie się ten wiersz wogóle nie podoba; jest dla mnie straszny pozdrawiam serdecznie
Zofia Honey Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Podoba mi się sam pomysł. A resztę można dopracować. Pozdrawiam Zofia
Jaskółka Uwięziona Opublikowano 25 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 dziekuje Wam wszystkim uprzejmie i rowniez pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi