Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

swobodny wiatr niebytu
w garniturze niespełnionego
na lunchu u „niech tak się stanie
personifikuje zero absolutnie

z empatii do własnego odbicia
nabija butonierkę
jednobarwnym kwiatem próżni

na składowisku różnorodnych kręgów
toczy rozmowę ze sobą
o dniu bez dna
o wodzie bez ujścia
o mchu przesiąkającym raut

i czułby się wyróżniony
jako pisklę niepoczęte posiąść
palec wskazujący wakujące miejsce
przy-
oddech mój czeka na twoje jestem"

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Decyzja   Męczy ta pogoń Buduje cisza Polecam się bogom Niech Olimp usłyszy   Drażni ta chwiejność Już dawno zbrzydła Niech czarty ją zgarną Ja lecę na skrzydłach   Solidna przystań Przy czarnej wodzie Chcesz to pozostań Nie chcesz to odejdź         Marek Thomanek 08.09.2025    
    • @Zorya HolmesDziękuję za opinię.  @Marek.zak1Bardzo dziękuję! :) Oczywiście będę się delektować wszystkim, co dobre. :)Pozdrawiam.  ps. Wczoraj dotarła książka. Dziękuję. :))) @Jacek_Suchowicz A uciec przed tym trudno!    sąsiad powiada: „telewizji nie chcę!” za to w Tik-Toku scrolluje do trzeciej   @Migrena@huzarc@Leszczym@Wochen Bardzo dziękuję! :)
    • bywa że sami napój pijemy potem wmawiamy że zakochani a pożądania płyną po ziemi obdarowując pięknymi snami :))
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

i tak będzie   co jakiś czas w coś nas logują gry gospodarcze handel sumieniem a w zapowiedziach gierki wojenne w których się można do chmury przenieść   ktoś proponuje wciąż jakieś gierki lecz każdy z nas ma komputerek z giga bitami szybkością wielką czy to co dobre sobie wybierze   pozdrawiam  
    • W jej oczach śmierć, Przystanki krwią zlane. Pamięta na pamięć Wszelkie modlitwy małe. Puka w deskę brzozy, Stają na baczność kruki, Ciała ustawiają w pozy, A z dala słychać huki.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...