Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Wyznanie nieletnie

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

no wiem, bo peel to chłopak, ale wiesz chodziło o przykład:)

wiersz jest napisany w sposób archaiczny, te rymy, sam przyznasz, że do wykwintnych nie należą... poza tym sama tematyka, przynajmniej I strofy jest pamiętnikarsko-pocztówkowa, zero tu oryginalności, może nadawałoby się to na piosenkę hh, ale nie jest to poezja, sam o tym wiesz doskonale...nie ma metafor, ani jednej, chyba żem ślepa. to chyba wystarczy?

pozdr.

Rany ja wiem o tym, ale tak miało być, to jest parodia. Wy tam to jakimś KK nazywacie czy coś...
Takie wierszyki piszą niedojrzali nastolatkowie, co o poezji pojęcia nie mają i dlatego taki jest tytuł i forma. Wiersz jes tylko żartem, ale przemyślałem sprawę i trochę nad nim posiedziałem. Co 13 latek wie o metaforach, czy unikaniu banałów i archaicznego stylu? Jak sam nie czyta to zna tylko tą poezję co mu ją w szkole podają, czyli Mickiewicza i inne takie smęty.
No do rymów to już sie tak nie przyczepiaj - starałem się :)
Pozdrawiam.

A dla mnie to właśnie prowokacje wobec tych młodych którzy mieszają swoje takie własnie letnie miłostki z powazniejszymi uczuciami i uważają, że czują wiadomoco.
Może nie jest to jakiś szczyt subtelności :P ani dobrego smaku - ale moim zdaniem całkiem trafny utwór.

Pozdrawiam , Jędrzej.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Uśmiech mi się na twarzy pojawił po przeczytaniu, jednak pytanie, czy z powodu utworu, czy tematyki w nim ujętej. Poniekąd sądzę, że prawda jest po środku i to właśnie to, że jakiś utwór opisuje taką tematykę, spowodowało rozbawienie. Jednak i tak większą rolę pełni tutaj właśnie sama sytuacja, a nie jej przedstawienie.
Kończę już bełkotać.

Pozdrawiam, Jędrzej.