Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Gosława

Bardzo piękny obraz! 

Natura idealnie współgra tu z ludzkimi emocjami. Szczególnie ujął mnie fragment o Annie gubiącej łzy jak mirabelki - jest w tym bardzo naturalna melancholia.

Zakończenie z mgłą, połamanymi konarami i ptakami patrzącymi w niebo zostawia z niepokojącym uczuciem.

Świetnie zbudowałaś napięcie między spokojem ogrodu a lękiem przed tym, co czai się za lasem. A pytanie  (czujesz?)  wciąga czytelnika w ten duszny, niepewny, przedburzowy (zarówno dosłownie, jak i życiowo) klimat.

Opublikowano

@Gosława Bardzo udany wiersz. Podoba mi się jego cicha  atmosfera,  która zostawia ślad w sercu. To piękny obraz ogrodu po deszczu, w dosłowności. To także obraz człowieka po burzy. Zatrzymało mnie tu pytanie " czujesz ?"

Po deszczu nie ma słońca,  ptaki śpiewają, jest mgła... To niepewność jutra. Trzeba poczekać aż mgła zejdzie.

Bardzo udane pisanie:) 

Pozdrawiam 

Opublikowano

@Gosława Czytałem już wczoraj Twój wiersz, tylko nigdy nie wiem co napisać. Podoba mi się ten obraz beczki. Przy domu mojej babci, już świętej pamięci, stało wiadro. Bluszcz z kolei rosną niedaleko mnie, już nie ważne jak duży. No i ten agrest, cierpki, ale dobry. U Ciebie można śmiało jeść (słowa), to się czuje. Pozdrawiam.