Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@beta_b Jestem pod wrażeniem tego porażającego i bardzo osobistego, jak sądzę, wiersza, jednego z tych, jakie się długo pamięta, Niesamowite są dla mnie szczególnie 2 pierwsze części, łączące opis z rozpaczą nadejścia tego, co nieuchronne.   Kiedyś, jak mój starszy kolega przechodził na emeryturę, Czech zresztą, powiedział tak: emerytura to nie jest zły okres, niestety ostatni. Wtedy coś mi stanęło w gardle i teraz też, jak czytałem twój wiersz. 

Podsumuję, chatpeau bas - brawo sąsiadko, jesteś wielka. Pozdrawiam ciebie serdecznie. 

Opublikowano

Kochani, a to w wersji muzycznej: 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Głupawkę mam, to efekt. Odpiszę indywidualnie, ale póki co wyraz stanu na dziś. Tańczę do tego, można. bb

Opublikowano

Zapewne wiele wierszyków ma przyczulek w menopauzie, gdy hormony tak buzują,o serce zadbaj swe.

Poezja to może być życie 

Pzdr

Co go Suno, to dziwne gdy nastolatka wydaje się śpiewać i  menopauzie, ale skoro nastolatki już czerpią "siłę" z medycyny estetycznej... :))

• beta_b zmienił(a) tytuł na piosenka o meno
Opublikowano

@Berenika97 Jesteś bardzo miła. Piszesz fantastycznie, z klasą, wrażliwością. Jeśli 97 to rocznik, to brawo i trzymam kciuki. Dystans (do siebie) lubię. Spontanicznie i zbyt łatwo ta piosenka wyszła, ale mi też się podoba. Ile mogę smęcić? Czas na zabawę! ;)
@violetta dziękuję Violu, ściskam Cię ciepło. 

@Marek.zak1 O andropauzie nie znam piosenek. Może czas na nie? Jest nisza, sąsiedzie. :D

@aff Hormony (wypowiadam się intuicyjnie, bo badań nie znam) mogą mieć wpływ na twórczość ;) Na przykładzie własnym: przy skokach i wq... lepiej mi się pisze. ;) 

@Charismafilos dzięki!

@Alicja_Wysocka Alu, moje pisanie rzadko bywa wzniosłe, ale to utwór bardziej kabaretowy, choć i na poważnie, dziękuję Ci za obecność. Imponujesz mi stylem. 

Ściskam ciepło, bb

@aff nie odkryłam w suno funkcji - damski głos, dojrzały. Albo inaczej - podaję parametry, ale nie wpadłam, żeby określać wiek głosu. Ale z drugiej strony - takie funky dodaje dystansu dodatkowo. Mi ten wykon nie przeszkadza. bb

• beta_b zmienił(a) tytuł na moje meno
Opublikowano

@beta_b Odsłuchałem, dobrze brzmi, bardzo surowo w funky, ale j/w.

Widzę, że w piosenkach (SUNO) zależy Ci głównie na sile słowa. 

@beta_b Dobry wiersz i ważny.

Zrozumienie kobiecości bez próby zrozumienia ciała kobiety jest daremne... Czyli jest generalnie daremne.

Timing jest kobiecą umiejętnością i koniecznością.

To generuje gen rozsądku, który jest tak potrzebny mężczyznom w związku z Wami.

Zauważam, że kobiety kwitnące często nie dają rady lub odpuszczają sobie kontrolę nad "fizycznością 200%", po prostu kwitną i dostarczają otoczeniu radości swoich walorów. W tym okresie timing często szwankuje i pojawiają się przypadki. To cecha eksplozji młodości i seksualności, ale... u młodych mężczyzn cena przypadku jest niższej kategorii.

Dlatego dziękuję Ci za ten wiersz, jako mężczyzna kochający kobiecość w jej pełni. Pzdr

Opublikowano (edytowane)

@beta_b Jestem o kroczek dalej od Ciebie w technice na SUNO, ale jeszcze nie rozgryzłem programów graficznych do montażu teledysków.

Będę w tym dobry "za chwilę", ponieważ zmierzam do tworzenia piosenek, jako niezrealizowany do końca muzyk-amator i robienia krótkich filmów i seriali, bo piszę scenariusze. Przyglądam się technice, programom. Pzdr.

Ten wiersz jest u nas na stronie.

Edytowane przez LessLove (wyświetl historię edycji)