lena2_ Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu po spowiedzi ostatniej łzy wzruszeniem ramion strząsnęłam smutek w lustrze dogoniłam własne spojrzenie zanim wyblaknie 6
Charismafilos Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @lena2_ tak wraca życie do człowieka :) samo sedno!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu super lapidarne tak jak powinno być wzruszeniem ramion strącasz smutek z oczu spłynęły spowiedzi łzy doganiasz siebie może uśmiech lecz drzazga w sercu jak tkwi tak tkwi pozdrawiam
Berenika97 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @lena2_ Ten wiersz jest świetny! Nie ma tu rozpamiętywania, jest tylko ten jeden gest - strząśnięcie smutku, spojrzenie w lustro, i świadomość że nawet to może nie trwać. Coś w tym jednocześnie silnego i bardzo kruchego. Pozdrawiam.
vioara stelelor Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @lena2_Tak, trzeba zawsze mieć dla siebie wiele zdrowej czułości i troski, żeby w trudnych momentach nie wpaść w stan marazmu i bezsilności. Ból niekiedy wydaje się czymś nie do udźwignięcia, ale zawsze wcześniej czy później woda opada. Wtedy trzeba spojrzeć w lustro i zacząć budować z determinacją swój wewnętrzny, duchowy dobrostan.
Christine Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @lena2_ "W lustrze dogoniłam własne spojrzenie" - przepiękne! To zdanie mogłoby być osobnym wierszem.
viola arvensis Opublikowano 42 minuty temu Zgłoś Opublikowano 42 minuty temu @lena2_ bardzo głęboka, refleksyjna minuaturka. Powroty do siebie bywają trudne ale pieknie wybrzmiewają w wierszach Uściski Lenko.
Rekomendowane odpowiedzi