Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Czarek Płatak

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję za serduszko.  Oboje życzymy Alicji powodzenia. :)  Pozdrawiam serdecznie. 

@Łukasz Jurczyk

Bardzo dziękuję! "Szkło nie rani, dopóki jest całe" - to świetne ujęcie. I to, co piszesz o obustronnym lęku przed sprawdzeniem, co jest po drugiej stronie - ta myśl  jest naprawdę trafna. Pozdrawiam. :) 

@tie-break

Bardzo dziękuję!

Dziękuję za ten komentarz. To, co piszesz o nierównowadze relacji i o granicy chroniącej "przed prawdą miłości" - to pokazuje, jak wiele warstw ma ten wiersz. Twoja interpretacja przez pryzmat narcyzmu i pustki jest bardzo trafna i poruszająca. Serdecznie pozdrawiam. 

@viola arvensis

Bardzo dziękuję ! To, co piszesz o szkle monitora jako współczesnej wersji lustra - to świetne odczytanie. Pompowanie ego cudzym idealizowaniem rzeczywiście jest dramatem.

Bardzo dziękuję za tę perspektywę. Serdeczności! 

@Papierowy Lis

Bardzo dziękuję!

Rymy to nie moja mocna strona, ale doceniam zachętę. Napisałam kilka wierszy z rymami, ale też dostałam opinię - "nie wychodzą ci" :) Może jeszcze spróbuję :) Pozdrawiam ciepło!

Opublikowano

@Gosława

Bardzo dziękuję! To prawda - wiersz jest też tęsknotą za bliskością bez barier.

Pozdrawiam serdecznie! :) 

@Jacek_Suchowicz

Bardzo dziękuję!

Dziękuję za tę perspektywę. Macierzyństwo - to całkiem nowe odczytanie tego wiersza. I masz rację, że pięknych uczuć nikt nie niszczy. Serdecznie pozdrawiam. :) 

@Waldemar_Talar_Talar

Bardzo dziękuję! 

Dziękuję szczególnie za dużego plusa.:) Pozdrawiam serdecznie. :))) 

@Marcin Tarnowski  @Łukasz Wiesław Jasiński  @Rafael Marius 

Serdecznie Panom dziękuję!  Pozdrawiam. :) 

Opublikowano

... "koronki z cienia przylegają jak skóra".. pięknie określone, to wiersz o miłości. Wejrzenie poprzez lustro...

w nim można sporo dostrzec i.. niech nie pęka ta tafla, a Ty Autorko - Bereniko, przypadkiem nie znikaj...

bowiem czytasz i komentujesz wiersze innych wprawnym okiem, zostawiając zawsze 'rasowy' komentarz.

Opublikowano

@lena2_

Bardzo dziękuję!  Ale mnie przeceniasz, dla mnie Twoje wiersze - to prawdziwa poezja.  Pozdrawiam serdecznie. :)))

@Nata_Kruk 

Bardzo dziękuję! 

Ten wiersz naprawdę powstał z inspiracji sennej. Tylko sen zakończył się koszmarnie . Jeszcze nie znikam. :)  

Pozdrawiam serdecznie. :)