Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@huzarc

O ....moja ulubiona tematyka :) miłość i choroby psychiczne ;)))) podoba mi się :) !!!

Ale w kosmos z kluczami ? ;) 

podobno metale w kosmosie mogą (niestety) ulegać procesowi korozji lub rdzy ...;) 

pozdrawiam huzarc :) 

Opublikowano

@huzarc

To mocny, ironiczny wiersz o niemożności mówienia o wielkich sprawach bez fałszu.

Atakujesz patetyczny język "wielkich słów" - pokazujesz, jak w ustach pewnych ludzi (o "wąskich ustach i ciasnych głowach") nawet najważniejsze pojęcia stają się puste, pretensjonalne. 

Podoba mi się. :)

Opublikowano

@huzarc  z mojego punktu widzenia, to dobrze, że peelka nie ma, w tej gotowej formie estetycznych ornamentów i sobie te kluczyki trzyma, (którymi, domniemam, umie i wie jak się posługiwać) do grząskiego gruntu, dzięki którym, może z niego, nie wiem, czy zawsze, pewnie nie, wyjść lub w niego wejść;) 

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Małe sprostowanie: 
Rdza to także korozja. 
Natomiast w próżni kosmicznej nie zachodzi korozja w sensie chemicznym; metale mogą ulegać raczej uszkodzeniom strukturalnym od promieniowania i erozji jonowej. 
Pozdrawiam. 

Opublikowano (edytowane)

@huzarc

tylko ta strofa jakoś się broni:

jak prawda

namacalna krzykiem,

odbijającym się

od zamroczonych ścian

domu dla nerwowo chorych.

Natomiast taka ciekawostka poboczna (i absolutnie nie sugeruję, że w Twoim wierszu miało to miejsce), że gdy tekst tworzy gpt i pojawiają się myślniki, to po przeklejeniu do Worda te myślniki są takie dziwnie wydłużone, jeśli porówna się je do takich, które wygenerowała klawiatura.

Edytowane przez jeremy (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@jeremy wszystko zależy od edytora testów, ale dobrze wiedzieć, że ktoś ma praktykę tworzenia tesktów przy użyciu AI… i przed niczym ten tekst bronić się nie musi, bo nie atakuje, chyba, że jest atakowany.

Opublikowano (edytowane)

@jeremy dzieło au było by pewnie idealne, a to przecież gniot w ciebie… Ale skoro sugerujesz mi takie ciężkie oskarżenie, to jednak łatwo ci przychodzi patrzeć we własne oczy.  

P.s więc lepiej zamknij się swoją pracą, a nie moimi wierszami, skoro potrzebujesz do niej wsparcia ze strony ai

Edytowane przez huzarc (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@huzarc

Zajrzałam do Twojego wiersza, przyznam się, że Twoje teksty dla mnie są za ciężkie. Niewątpliwie niosą ze sobą przesłanie. Ale ten przyciągnął dzięki tytułowi. :)))

No i jak to bywa na tym portalu, masz Autorze tu ignoranta, który nie ma pojęcia o czym pisze. Pewnie nie słyszał o pauzie ani o półpauzach. Osobiście tworzę wiele tekstów - i bardzo często używam pauz czyli długich myślników. Czy mam się bać, że mój szef, po przeczytaniu tego tu, zarzuci mi, iż współpracuję z AI? A to raczej niemożliwe.

Ale jeremy może też napisać do pani Elżbiety Cherezińskiej, autorki książki "Sydonia" (właśnie ją czytam), że tak naprawdę napisał jej książkę  gpt, bo w tekście są tylko pauzy, długie myślniki na 5 mm. !!!!

Naprawdę to ciekawy portal. :(