Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 21 Listopada 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 (edytowane) W mojej klatce gniazdko sobie urządziłeś ni z czułością cię przegonić, ni na siłę. Wiercisz się i kręcisz, i mnie bujasz stale wlazłeś tam znienacka jest ci doskonale A mi ciężko tak z tą klatką chodzić wszędzie, to jest balast, co go nigdy nie ubędzie. No bo nawet gdy udaję, że go nie ma, to za chwilę mnie ogarnia wielka trema. Chyba siebie chcę okłamać dla zasady, z taką klatką iść przez życie nie dam rady! A ty śpiewasz sobie słodko pogwizdujesz, w takiej klatce jesteś królem i to czujesz. Nie wiesz nawet, że ja słabnę dniem i nocą, mógłbyś leniu wyjść z uwięzi przyjść z pomocą! Ja się zemszczę, słowo daje tak nie będzie, jeśli myślisz, że uciekniesz, jesteś w błędzie. Sam tam wlazłeś no to proszę karm się słowem, nie wypuszczę cię już z klatki mej piersiowej! Edytowane 2 Grudnia 2025 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 10
Migrena Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @viola arvensis Wiolu. Twoje słowa mają w sobie coś, co porusza i zostaje w sercu. czytałem i poczułem, że każdy gest, każda obecność, nawet jeśli ukryta, potrafi tak mocno bujać duszę. pięknie uchwycone, subtelne i prawdziwe. Twój wiersz.......to melodia marzeń. to kołysanie duszy w objęciu milionów słońc. moje serce zaniemówiło. każdy chciałby by ktoś o nim.... prześliczny wiersz. napisany z lekkością z jaką Ty tylko umiesz pisać. 1
huzarc Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @viola arvensis To bardzo sympatyczny i ironiczny wiersz. Taki, który mówi o sprawach serio, ale robi to z uśmiechem i lekką zadziornością, przy pomocy przewrotnej i świetnej metafory. Bardzo to lekkie i jednocześnie pojemne. Dobre:) 1
viola arvensis Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @Migrena @huzarc Bardzo dziękuję Panowie. Doceniam przyjazne i mile komentarze zwłaszcza, ze wiersz pisany "na kolanie". Ukłony Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
huzarc Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @viola arvensis hehe, najwidoczniej kształtne kolana, tworzą kształtne wiersze. Pozdrawiam:) 1
Berenika97 Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @viola arvensis To piękny, emocjonalny wiersz — bardzo obrazowy i pełen wewnętrznego napięcia. Tworzysz niezwykle sugestywną metaforę czegoś, co jednocześnie ciąży i porusza, męczy, a jednak jest częścią ciebie. Wiersz płynie naturalnie, język jest lekki, a emocje w nim zawarte głębokie. Czuć, że to nie tylko literacka zabawa obrazem, lecz zapis pewnego stanu - napięcia wewnętrznego, które szuka ujścia. Pięknie uchwyciłaś dynamikę między tym, co chcemy od siebie odsunąć, a co i tak w nas zostaje. Ostatnia strofa, zamiast klasycznego „uwolnienia”, przynosi zaskakujący zwrot — decyzję o zatrzymaniu tego „gościa”, ale już na własnych warunkach. Wyrażasz emocje w sposób poruszający. Świetny! 2
viola arvensis Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @huzarc a dziekuję, być moze cos w tym jest Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
KOBIETA Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @viola arvensis :) to chyba raczej motylki w brzuchu? ;) uwielbiam ten stan ;) świetny wiersz Viola:) pozdrawiam:) 1
viola arvensis Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @Berenika97 dziękuję Moja Droga! Twoj komentarz jak zawsze bezcenny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @KOBIETA dziekuję bardzo! Mogą byc motylki, interpretacja dowolna Pozdrowienia! 2
Nata_Kruk Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Viola.. rzec by się chciało, że to.. kanarek w klatce, ale bardziej skłaniam się ku myśli, że chodzi o... uczucie.... które chce się w piersi zatrzymać. Niby poważnie, a z humorkiem. Fajna.. "klatka".. Mam pośród moich.. dwie klatki... dasz się namówić na przeczytanie.?... ja w każdym razie zapraszam... :) 1
huzarc Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @viola arvensis być może, być może:) 1
viola arvensis Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @Nata_Kruk na pewno odwiedzę Twoje "Klatki" , z przyjemnością. Dziekuję i pozdrawiam! @huzarc Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
lena2_ Opublikowano 22 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2025 Lekko napisane, z humorem...chociaż ta klatka może naprawdę przygniatać... serdecznosci Violu:):) 1
viola arvensis Opublikowano 22 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2025 @lena2_ Najgorsze, że trzeba nią jeszcze oddychac Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Lenko !
Rekomendowane odpowiedzi