Leszczym Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 To zła kobieta była – ta poezja, zresztą z kilku poniekąd osobliwych powodów, a każdy wymagający oddzielnego referatu, ale niniejszym ograniczam się do minimum. Proza była też nie lepsza, oj nie, i również z mocnym uzasadnieniem. Ale najgorsza z nich wszystkich była pani promocja, bo ta to już zupełnie mnie nie chciała, a jak już to widziała mnie raczej w roli głupiego chłopca na posyłki. Jedno wiem na pewno, że powyższe panie bez przerwy robiły mi zmyłki. Warszawa – Stegny, 12.11.2025r. 6
Amber Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 @Leszczym P. Promocja promowała na gońca, bo to ważna figura u niej na szachownicy. 2
Leszczym Opublikowano 13 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 @Amber Goniec to niestety figura na szachownicy, a takie się mocniej przestawia :)) Opowiada i każe zbijać :)) 1
Berenika97 Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 @Leszczym Prawdziwy literacki trójkąt bermudzki! Poezja okazała się femme fatale z charakterem, proza – nie lepsza towarzyszką podróży, a promocja? Ta najwyraźniej miała Cię zapisanego w swoim kalendarzu w dziale "Chłopiec na posyłki", co brzmi jak awans w dół. Ale poważnie - słyszę w Twoich słowach frustrację. Fakt, że piszesz o tym z taką świadomością, że potrafisz nazwać problem i dostrzec jego złożoność (te "oddzielne referaty" dla każdego powodu), pokazuje, że nie jesteś bierny wobec sytuacji. Już to jest siła. Każdy twórca przechodzi przez momenty, gdy promocja wydaje się murowaną ścianą. Trzymaj się. Pozdrawiam. 1
Rafael Marius Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 @Leszczym Nie pozostaje nic innego jak wrzucić na luz i tak się nigdzie nie dojedzie. Ja już dawni tak zrobiłem i życie stało się całkiem miłe.. 1
Leszczym Opublikowano 13 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 @Berenika97 Ten tekst jest tylko niczym więcej jak żartobliwą notatką prozo - poetycką. I naprawdę niczym więcej. Codziennie prawie tak sobie siadam na kilka chwil z długopisem nad zeszytem i popełniam takową. Zresztą to są moje puzzle bym powiedział. Nie jestem w stanie usiąść nad regularną książką i pisać ją codziennie przez kilka godzin. To jedno, a drugie że mi się już nie chce tego wręcz. Więc sobie powolutku składam fragmenciki, które zbieram i wszystkie są u mnie na kompie. Z powyższych fragmencików zamierzam w styczniu roku następnego ułożyć kolejną, bo w pewien sposób niejako oficjalną już 4 książkę. Moją ambicją jest również i przenigdy tego nie ukrywałem wyjść z nową książką do 10..000 odbiorców. To mega dużo jest w tych realiach wydawniczych. Jeśli mi się to znów nie uda, a dużo za tym przemawia, chyba że czegoś nie wiem, a nie wiem relatywnie dużo, to tylko dlatego że nie umiałem, po prostu nie umiałem tego zrobić. Ale o tyle sobie to wybaczam, że można starać się i nie umieć. Można, bo to nie jest jeszcze zakazane. @Rafael Marius Jest to całkiem dobra metoda. A jak wrzucisz na luz to jeszcze może okazać, że lepiej piszesz, co może wydawać się wręcz mega paradoksalne :)) Ale akurat poezja lubi lekkość i niewymuszenie. Naprawdę to akurat lubi i tym się różni od przeróżnych grubych tyr. 1
Berenika97 Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 @Leszczym Ta metoda puzzli to interesujący sposób na tworzenie. Wiele dobrych książek powstało właśnie tak — z mozaiki chwil, nie z forsowania siebie. A że ci się „nie chce" siedzieć regularnie nad jedną książką? To też uczciwe. Tworzenie pod przymusem zabija to, co w pisaniu najlepsze. Trzymam kciuki za styczniowy zbiór. Pozdrawiam. :) 1
iwonaroma Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 (edytowane) @Leszczym Teraz to Ci już tylko Pani Prawda została ;) Edytowane 14 Listopada 2025 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 14 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 @Berenika97 W sportach jak w pisaniu trzeba nieco lekkości. Tekst ma wypłynąć, a nie być wyduszony, wyciśnięty, wyciągnięty. Tego póki co się trzymam :) @iwonaroma Prawda to najtrudniejsze z zagadnień, nie bardzo się podejmuję :) 1
E.T. Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @Leszczym Nie mogłam się powstrzymać. Nie tylko cztery pierwsze słowa, ale i cały wiersz przeczytałam słysząc głos Lindy :) Panie są czasem dobre w zmyłkach, te złe. E.T. 1
Leszczym Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @E.T. Wszystkie bez wyjątku panie, dobre i te złe, są zupełnie niejednoznaczne, tak osobiście uważam :)
Starzec Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @LeszczymSzukaj dalej, tylko nie idź w dramat :) Pozdrawiam:) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @LeszczymPoezja, Proza i Promocja - wszystkie na jedną literę. Ja tam myślę, że z którąś wreszcie się dogadasz :) 1
Leszczym Opublikowano 17 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 @Alicja_Wysocka Z panią pamięcią najprędzej :)) @Starzec Dobrze, nie pójdę :) Pzdr. M. 2
Rekomendowane odpowiedzi