Leszczym Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 Czasem masz przesyt tym cholernym niedosytem, którego sam w sumie nakarmiłeś i w gruncie rzeczy sobą najwięcej. Owca jest cała, bo wilk się nie najadł. Lajf takim ostruganym się nieco wydaje. Warszawa – Stegny, 22.10.2025r. 5
Marek.zak1 Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 Sytość/przesyt niedosytu - świetne, cos niby oksymoron, ale czy na pewno? Pozdrawiam 1
Berenika97 Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Leszczym Ta owca i wilk – to ciekawy obraz. Sам sobie pasterz i drapieżnik jednocześnie? Pytanie brzmi: czy ten niedosyt to głód, czy przyzwyczajenie do głodu? Bo czasem człowiek tak się uczy żyć na pół gwizdka, że pełnią by się zadławił. Ale ten "ostrugany lajf" – może w tym jest jakaś nadzieja? Coś ostrugać można, żeby nadać mu kształt. Albo żeby odkryć, co pod spodem. Może nie chodzi o to, żeby się najeść do syta, tylko żeby przestać karmic wilka tym, co owcy zabiera? Choć przyznaję – łatwiej powiedzieć niż zrobić. 1
Annna2 Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Leszczym mówisz o kompromisie? To u ludzi, a wilki na to nie idą, są głodne- owce zjedzą i tyle 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Leszczym zbuntowana owca zamiast gryźć pali odlatuje bo chce i patrzy z góry na wilki Tak mi się... ...w temacie kompromisu bytu. Nieformalnie :) 1
Leszczym Opublikowano 23 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2025 @Marek.zak1 W moim przekonaniu coś jest na rzeczy. Również pozdrawiam. @Berenika97 Bereniko97 gdybym umiał odpowiedzieć na Twoje pytania no to przepięknie bym żył :) @Annna2 Faktycznie tak jest. Wilki zjadają owce w sposób bezkompromisowy :) @MIROSŁAW C. ;)) Trafne :) 1
Konrad Koper Opublikowano 23 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2025 @Leszczym I ma sens !! 1
Leszczym Opublikowano 23 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2025 @Konrad Koper Cieszę się i dziękuję.
Gosława Opublikowano 23 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2025 Ty mi już nic o jedzeniu nie mów Ja mam cały arsenał ptasich meczek, Raffaello i Ferrero pod biurkiem Nie jem ale kusi To przez ten cholerny dzień nauczyciela A dupa rosnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 23 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2025 @Gosława Czyli co im lepsza nauczycielka tym więcej słodyczy dostaje więc jest grubsza :)) Dużo by za tym przemawiało :)
Gosława Opublikowano 23 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2025 @Leszczym powiem Ci że coś w tym jest A już się łudziłam że schudnę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 23 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2025 @Gosława Reni musiałabyś gorzej uczyć i gorsze wiersze pisać :) Wtedy byś schudła zupełnie :) Wiersze byłyby cienkie że daj spokój, a bachorów całymi godzinami goniłabyś po salach więc się więcej ruszała :)
Gosława Opublikowano 23 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2025 @Leszczym jakich bachorów to są moje małe niedobrzelce Dziś miały zdjęcia Mamy je tak pięknie zestroiły że aż im sniadania nie dałam co by się od razu nie ufajdoliły Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pokochałbyś je na bank 1
Leszczym Opublikowano 23 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2025 @Gosława Reni rozumiem, doceniam, ale ja akurat nie aż tak lubię dzieci :) Najbardziej je lubię w sposób odległo wujkowy :)
Rekomendowane odpowiedzi