Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 14 Października 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 (edytowane) cisza jak przytulny koc, jak piramida miękkich poduszek i wolność... bo przecież nikt nie usłyszy, nikt nic nie powie. wolność przemilczania, wolność zawiłej obojętności... oddalam się lekkim krokiem - ku sobie i po horyzont niezdarnej bliskości. Edytowane 14 Października 2025 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 14
Berenika97 Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Ewelina Urzekłaś mnie paradoksem, który utkałaś - cisza jako "przytulny koc" i jednocześnie jako więzienie. . Pytanie, które sobie zadaję: Czy ten "lekki krok ku sobie" okazał się prawdziwą wolnością, czy tylko jej złudzeniem? Bo cisza może być gościną, ale może też zagłodzić... Jest w Twoim wierszu coś bardzo ważnego - ta potrzeba wycofania się, reset, cisza jako forma higieny duszy. Ale też ostrzeżenie. Pięknie napisane. 1
Annna2 Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Ewelina ładnie, a jednak końcówka marzy o niewoli 1
Ewelina Opublikowano 14 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Berenika97 bardzo dziękuję za tak wiele trafnych spostrzeżeń. Tyle chciałam przekazać i może jeszcze więcej. W każdym razie cieszę się, że przekaz został odczytany zgodnie z moją intencją. Pozdrawiam @Annna2 życie to ciągle zmagania ze sobą i ze światem. Dziękuję serdecznie 1
FaLcorN Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 (edytowane) @Ewelina W dzisiejszym świecie cisza ma złotą barwę. Wiersz lekki jak wolność. Czasem dobra niewola smakuje jak wolność. Pozdrawiam! Edytowane 14 Października 2025 przez FaLcorN (wyświetl historię edycji) 1
Ewelina Opublikowano 14 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @FaLcorN nie znałam kategorii "dobrej niewoli". Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 czasami trzeba dojść do siebie by świat ocenić trzeźwym wzrokiem dziś miast wolności o tym nie wiesz swawola swoje żniwo kosi :)) 1
FaLcorN Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Ewelina Lubię w oksymoron. Nie zaprezentuję Ci czym jest "dobra niewola" bo spotykamy się tylko na portalu. Dobrej środy! 1
Ewelina Opublikowano 14 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @FaLcorN rozumiem. Pozdrawiam i miłego wieczoru Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
FaLcorN Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Ewelina Fajnie, że wpadłaś ze swoją nicią słów, choć szkoda, że nie może to być nić Ariadny. Paa, do następnego! 1
Ewelina Opublikowano 14 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @FaLcorN paa :) 1
viola arvensis Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Ewelina bardzo ładnie czarujesz słowem. Twoj wiesz to jedna, wielka przenośnia, choć taki minimalistyczny, tak wiele opowiada... 1
Ewelina Opublikowano 14 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @viola arvensis bardzo Ci dziękuję, miło mi. Tryb oszczędności słów jest u mnie wyłączany raczej rzadko. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @EwelinaWiesz co, Ewelino, chyba już cisza lepsza od więzienia, chyba, że dobrowolnie wybierasz jedno i drugie. 1
Ewelina Opublikowano 14 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Alicja_Wysocka zgadzam się z Tobą. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
violetta Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 Też taką lubię:) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2025 Witam - lubię cisze zwłaszcza tą leśną - często chodzę do lasu - odpoczywam czując ciszę - Pzdr.serdecznie. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 15 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2025 @Ewelina Trudno mówić o wolności, gdy kraty rzeczywistości ograniczają spostrzeganie. Pozdrawiam. 1
Ewelina Opublikowano 15 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2025 @Wiesław J.K. rzeczywistość bywa więzieniem, ale to kwestia wyboru. Tak myślę, choć pewności nie mam, że dobrze. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 15 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Ewelina Tak, pewności do tego jak jest rzeczywiście raczej nikt nie wie oprócz programistów tejże, z uszanowaniem
Rekomendowane odpowiedzi