Toyer Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 (edytowane) nie całowałem już od brzasków wielu zostawiam ślady stóp w osamotnieniu usta głodzone pamiętają znamię ktoś kiedyś do mnie szedł po zakochanie chodzę samotnie chodzi też wspomnienie cztery stopy to dwójki przytulenie jeden ślad dwojga na zawsze odlany jakby ze złota w sobie zakochany przychodzę zachodzę oraz odchodzę zostawiając wszędzie samotną stopę nie ma już śladów sam na nodze jednej skaczę wskakuję wyskakuję płaczę chciałem iść przez życie zabrakło nogi pochowały się nasze wspólne stopy Edytowane 13 Października 2025 przez Toyer (wyświetl historię edycji) 5
huzarc Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Toyer Ale życie, jak słowa żyje i tak własnym życiem:) pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Toyer Czasem widzę ślady obok swoich - nikogo nie widać, a jednak wiem, że ktoś idzie przy mnie. Cicho. Niewidzialnie. Ale naprawdę. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 Chyba powinno być w "osamotnieniu"? Łukasz Jasiński
Toyer Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Łukasz Wiesław Jasiński Tak to literówka nie dopatrzyłem - dziękuję @Alicja_Wysocka też chciałbym to poczuć @huzarc od ponad roku moje życie jest bezradne 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Toyer A gdzie wyobraźnia Poety? Ona potrafi być większa od rzeczywistości.
Toyer Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Alicja_Wysocka To że napisze o miłości nie oznacza że ta miłość zdobędę To że napisze o zdrowi nie znaczy że zdrowie odzyskam pisałem już na tematów wiele ale to tylko słowa a nie rzeczywistość Chociaż kiedyś pisałem o pragnieniu miłości i się spełniło na 3 lata - wszystko zniszczyła choroba
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Toyer są rzeczy, do których lepiej wzdychać niż je mieć. to także forma posiadania - lżejsza, bardziej z duszy - i tylko w niej się pięknie zapodziewa. 1
Berenika97 Opublikowano 13 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 @Toyer To przejmujący wiersz o samotności po utracie bliskości. Obraz "czterech stóp jako dwójki przytulenia" jest piękny i przejmujący jednocześnie. Obraz utraty równowagi – "zabrakło nogi". To nie tylko metafora braku drugiego człowieka, ale dosłownie niemożność normalnego funkcjonowania bez tej drugiej połowy. Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 tu dwie stopy tylko idą drugie dwie na rękach niosą bo przed nimi piękna przyszłość będą tulić się z ochotą :))) 1
Rekomendowane odpowiedzi