Leszczym Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 (edytowane) Sięgałem i po broń i po kieliszek (jest kilka rodzajów broni, podobnie jak wiele jest kształtów kieliszków), co musiało się zdarzać. Chodziło jednak o to, aby uważać na tyle, żeby nie popełnić najlepiej ani jednego poważnego błędu spustu. Warto też mieć świadomość, że o takie podobno nieco łatwiej, w podobno barwnej młodości. Warszawa – Stegny, 30.09.2025r. Edytowane 30 Września 2025 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 5
Berenika97 Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Leszczym Czyżbyś balansował między Jamesem Bondem a filozofem z baru? – i szczerze mówiąc, brzmi to jak niezły przepis na kolorowe wspomnienia! Co do tego "ani jednego poważnego błędu spustu" – no cóż, życiowa sztuka polega chyba na tym, żeby pomyłki popełniać co najwyżej na strzelnicy (i najlepiej wtedy, gdy nikt nie patrzy). A jeśli chodzi o te kieliszki, to podobno najlepszą obroną jest... wiedza o tym, kiedy zejść z linii strzału i przejść na wodę mineralną. Ta "barwna młodość" – u niektórych bardziej barwna, u innych po prostu... rozmazana. Dobrze, że Twoja najwyraźniej miała więcej kolorów niż tęcza. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Berenika97 Ze wspomnieniami jest ogólnie taki problem, że zmieniają kształty. Co było, a co się pamięta i czego nie pamięta o to duża historia jest. Miałem kilka razy okazję to konfrontować i muszę powiedzieć, że dziwne rzeczy wychodzą. Owszem strzelać lepiej na strzelnicy jak i kieliszków używać wśród bliskich i znajomych. Tak jest nieco bezpieczniej. Ale niebezpieczeństwo ma i to w naturze swojej, że uderza z niespodziewanych stron, często najmniej. Również pozdrawiam :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Leszczym Uważaj Michale, od palca do spustu jest maleńka odległość, a jeszcze ten kieliszek, może zgubić cel. 1
Leszczym Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Alicja_Wysocka Słyszałem w życiu i przestrogi. Często od obcych osób. W sztuce uważam, że raczej, bo inaczej niczego bym nie napisał. Ostrożność to jedno, niezaprzeczalnie ważna sprawa, ale odwaga wyrażania i bronienia własnych poglądów to drugie. Tego czasem wręcz nie da się połączyć. Chodzi o coś wymiernego gdzieś pośrodku tych dwóch wektorów na mój mały rozumek. @Alicja_Wysocka Moje cele są na ogół bardzo prozaiczne Alicjo, kłopot tylko w tym, że frajer jestem i nie umiem ich wprowadzić w życie... 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 (edytowane) @LeszczymRozumiem, słowem pisanym trzeba i można wyrazić więcej, właśnie po to sięgają literaci. To samo dzieje się z obrazem - życie nas trzyma blisko ziemi, a my wciąż się wyrywamy wyżej i dalej. Edytowane 30 Września 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 (edytowane) @Alicja_Wysocka Oczywiście tak. Z szufladek, w które nogami wręcz chcą Ciebie upychać, musisz ciągle umykać. Tak to widzę w teorii, a praktyka jak praktyka kuleje i to bardzo, ale co ja tam wiem. Edytowane 30 Września 2025 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 1
Annna2 Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Leszczym "Wiem, że nic nie wiem" Jeśli się ktoś pyta- jest dla niego nadzieja, że mu powiedzą i się nauczy. Jeśli ktoś mówi- wiem wszystko, to nie ma dla niego nadziei- już niczego się nie nauczy. 1
Marek.zak1 Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 Miałem w młodości wiatrówkę i niestety, przez własną głupotę, źle to się skończyło, więc znam temat. Co do kieliszków, zreszta od kilku lat nie piję i to polecam. Pozdrawiam. P.S. Przeczytałem Twoją książkę. Są tam świetne kawałki. 1
Leszczym Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Annna2 Ogólnie sam przed sobą rozwinąłem to powiedzenie. Ja akurat nawet nie wiem co wiem, a czego nie wiem :)) @Marek.zak1 Dziękuję i bardzo wzajemnie, bo podobały mi się naprawdę Twoje wiersze z tomiku. Dam znać jak i książkę przeczytam, mam małą kolejkę ale poradzę sobie z nią :) Również pozdrawiam., 1
obywatel Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Leszczym coś pięknego na kolejny wpis ogólnie sam przed sobą rozwinąłem to powiedzenie. Ja akurat nawet, nie wiem co wiem, a czego, wiem co nie wiem - miodzio :) 1
Leszczym Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @sam_i_swoi A dziękuję, napisałem to już kiedyś.
Rekomendowane odpowiedzi