Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 10 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) Imię bez głosu. Ciało bez granic. Krucha — jak snów porcelana, w mroku zrodzona, z gwiazd, popiołu i tchnienia. W niej śpią korzenie światła, płyną soki życia, jak krwiobieg rzek. W jej oczach odbija się milczenie planet. Gdy ją dotykasz — otwiera w tobie czas, gdy obejmujesz — zasiewa ciemność. Jest kołyską bez dzieciństwa, która nie umiera. Dla ciebie - powrotem w gwiezdny pył. Edytowane 14 Września 2025 przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 18
Marek.zak1 Opublikowano 10 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 Zgadzam się, bo geograficznie Ziemia nie jest w centrum wszechświata, ale dla ludzi jest, czy powinna być, co sie wiążę, ze powinni ją cenić i kochać. M. 2
Annna2 Opublikowano 10 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 @Berenika97 ładnie Berenika. A ona matką dla nas ta Ziemia i kołyską dla naszych prochów. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
andrew Opublikowano 10 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 @Berenika97 ONA jeden z cudów ... u naszych stóp jeszcze nie ta obiecana a cudowna z miłością oddana a my... ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 @Berenika97 I jest doskonałym mieszkaniem. Spiżarnie pełne jedzenia, obieg wody nieskończony, światło świeci nam we dnie, a nocą gaśnie. Powietrze i przestrzeń - w sam raz dla ludzi. Z kosmosu jawi się ponoć jak przepiękny, kolorowy klejnot. Tylko ludzie bałaganią i rujnują ten porządek - jak niewdzięczni lokatorzy, którzy zapomnieli, że dom, który niszczą, jest jednocześnie ich kołyską. 1
Berenika97 Opublikowano 10 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 @Marek.zak1Dziękuję za opinię, też tak uważam. :) @Annna2Bardzo dziękuję! A my czasami jej nie szanujemy, niszczymy. @andrewBardzo dziękuj! A my tego cudu nie doceniamy. @Alicja_WysockaBardzo dziękuję! Pięknie napisałaś , trudno się nie zgodzić. @Migrena@Nata_Kruk@Rafael Marius@huzarc Bardzo Wam dziękuję! 1
lena2_ Opublikowano 11 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2025 Przepięknie piszesz o naszej Matce Ziemi:):) serdecznosci:) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2025 @Berenika97 stworzona jest jedynie dla nas wewnątrz gorąca zimna skorupa ona nas karmi leczy i wchłania ciała z materii duch ją opuszca :)) 1
Berenika97 Opublikowano 11 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2025 @lena2_Bardzo dziękuję! @Jacek_SuchowiczBardzo dziękuję! To prawda! @Waldemar_Talar_Talar@sisy89@Andrzej P. ZajączkowskiBardzo dziękuję!
Berenika97 Opublikowano 12 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2025 @Robert Witold GorzkowskiBardzo dziękuję!
viola arvensis Opublikowano 12 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2025 @Berenika97 prawdziwy czar metafor. Urzekająco o naszej planecie, która wciąż jest za mało przez nas kochana. 1
Berenika97 Opublikowano 12 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2025 @viola arvensisŚlicznie dziękuję! @LeszczymBardzo dziękuję! 1
Deonix_ Opublikowano 14 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 Niezwykły wiersz. Z kosmosu, nadprzestrzeni i alternatywnej rzeczywistości w zwykłe życie, prostotę, przaśny folklor i poczucie bezpieczeństwa. I odwrotnie. Trochę przypomina mi swoim zamysłem mój niegdyś napisany Termobiocykl. Przedostatnia zwrotka podoba mi się najbardziej, zostawia po sobie uczucie spokoju i stabilizacji, a to jest coś, czego mi ciągle brakuje. Dopytam tylko jeszcze, czy w ostatnim wersie miały być trzy kropki, czy jedna? Po te dwie mi tu jakoś za bardzo nie pasują... Pozdrawiam Deo 1
Berenika97 Opublikowano 14 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 @Deonix_Bardzo dziękuję! przeczytałam Twój wiersz - piękny! Lubię metafizykę. A druga kropka niepotrzebnie się zaplątała, dziękuję! Już poprawiłam. Pozdrawiam. 1
Berenika97 Opublikowano 14 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 @MIROSŁAW C.Bardzo dziękuję! :)
Rekomendowane odpowiedzi