Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia (edytowane) niektóre kwiaty kwitną wśród chłodów bez oczekiwań na słońca promień pomimo zimna na szklanych szybach oczy roziskrza najmniejszy kolec zastygam w żalu w oczekiwaniach żeby ich urok powiązać w słowa i opleść wstążką bezwzajemności temu co trzeba móc podarować Edytowane 29 Sierpnia przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 23
Migrena Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Alicja_Wysocka Twoje Alu słowa są jak kwiaty które kwitną tam, gdzie wydaje się, że nie ma dla nich miejsca. Bardzo lubię Twoje wiersze ! 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia każda roślina jakoś kwitnie na ziemi bagnie i wysypisku na widok kwiatów bywa że milkniesz wstążka ze słów - masz piękny wystrój 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @MigrenaNo ja wiem, że Ty wiesz co powiedzieć, żeby było miło. Nie na darmo dałam Ci przydomek, Czarusiu, :)
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Alicja_Wysocka Alicjo, słuszna racja, piękno i barwy kwiatów niełatwo jest opisać słowami. Pozdrawiam :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Jacek_Suchowicz Moje kwiaty rosną na szkle i zamieniają się w wodę na powrót daję im życie tylko już stają się słowem @Wiesław J.K. Wiesz, jak zimą zakwitają Ci takie kwiaty na zamarzniętych szybach, i trochę świeci słońce, można zrobić bardzo ładne zdjęcia, przy wschodzie wyjdą złotoczerwone. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Alicja_Wysocka Jestem pewny, że wygląda to baśniowo, lecz kwiaty na szybach podczas zimy przywołują mi niemiłe wspomnienia z lat młodości. 1
Marek.zak1 Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia Bardzo smutne, a jak przeczytałem drugi raz, to jeszcze smutniejsze. Pozdrowionka 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Marek.zak1 Dziękuję Marku, wiersz może i smutny, ale ja nie :) Napisałam go kilka miesięcy temu, a dzisiaj go wstawiłam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Marek.zak1 Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Alicja_Wysocka Super, ale Twojej peelce nielekko:). 1
Tymczasem Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia jak zwykle cudownie, lekko, melancholijnie i lirycznie... zakochać się można... na smutno 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Marek.zak1Marku, gadałam z nią, jest ok. Bardzo, bardzo dziękuję za troskę :) @Tymczasem O, jesteś u mnie, jak miło. No można i na smutno, z tego będą wiersze - i wystarczy. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Toyer Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia Kwiaty to symbol piękna - pięknie jest jak ma się komu je podarować 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Toyer, @infelia, @JWF, @TylkoJestemOna, dziękuję :)
violetta Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia Cieszmy się kiedy kwitną:) taki kwiat daje ziarenko i rośnie nowe jak my :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @violetta Violka, te kwiaty nie mają ziarenek, one kwitną podczas mrozu na szybach. Pozdrawiam :) 1
violetta Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Alicja_Wysockatakie to u mnie kwitną, wy to macie ciepło.
Berenika97 Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Alicja_Wysocka Twój wiersz delikatnie zestawia dwa różne sposoby istnienia - naturalną siłę kwiatów, które potrafią kwitnąć "bez oczekiwań", z ludzką skłonnością do "zastygania w żalu w oczekiwaniach". Kwiaty stają się tu metaforą bezinteresownej piękności - kwitną mimo chłodu, nie czekając na idealne warunki. Poruszająca jest końcowa strofa - paradoks "wstążki bezwzajemności", którą chce się opleść dar. Czy to obraz frustracji? Czy natura ludzka jest tak skomplikowana, że nawet w darze szuka odpowiedzi? Piękna poezja!
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @violettaTo zrób zdjęcia zamarzniętej szybie, tak, żeby prześwitywało trochę słońce. A jak wyjdzie ładnie, wstaw na portal :) 1
violetta Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Alicja_Wysocka gdy będą takie mrozy:) 1
Rekomendowane odpowiedzi