Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 27 Sierpnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia szukasz? nie nie szukam masz w moich oczach niedomknięte sny i rozmyte światło dnia a w dłoniach kruchość szkła i siłę, która góry porusza, to, czego nazwać nie umiem masz w spojrzeniu wszystko czego nie uniosę sama na brzegi pamięci wśród miękkich piasków dawnych rozmów i pytasz czy śnię? a ja wiem, że sny mnie już opuściły i czekasz jakby milczenie znało odpowiedź a ja rzucam się w przestrzeń która nie ma końca w fale bez morza w deszcz, co nie dotyka ziemi idę przez drogi których nikt nie narysował idę przez ciebie przez twoje źrenice które stały się krajobrazem kocham cię tak jak kocha się echo - za to, że wraca chociaż nigdy nie było głosu kocham cię tak jak kocha się cień - za to, że trwa, chociaż nie istnieje światło i wiem, że nie trzeba już pytać nie trzeba nawet czekać bo jesteś jak oddech. 18
lena2_ Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia Opisujesz jakąś niezwykłą bliskość, nienazwaną a jednocześnie niezbędną:):) serdecznosci:) 2
Berenika97 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia @lena2_Bardzo dziękuję, dokładnie tak! Niezbędną! :)
Annna2 Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia @Berenika97 zacytuję kawałek piosenki Pawła Domagały- on też tak kocha. Weź nie pytaj, weź się przytul Weź tu ze mną, weź tu bądź Weź nie młodniej Weź się starzej Razem ze mną idź krok w krok. i tu jest miłość proszę Państwa. Prawdziwa i piękna 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia Witam - i wiem, że nie trzeba już pytać nie trzeba nawet czekać bo jesteś jak oddech. - pięknie - poetycko - tak lubię - Pzdr. 1
Migrena Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia @Berenika97 Tekst to medytacja o miłości jako nieobecnej obecności. Spojrzenie lecz nie dotyk. Pragnienie, które karmi się cieniem i echem, a jednak staje się pełnią. Bereniko. Piękną poezję tworzysz !!! Smakowitą !!! 2
andrew Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia @Berenika97 @Berenika97 ... morze rozjaśnia myśli gdy zbliża się nicość jest balsamem nie zasłania czasu daje szansę karmi duszę natchnienie jest snem i życiem świat pełen kolorów a on on poziomką na torcie ... Pozdrawiam serdecznie Miłego popołudnia 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia @Berenika97 To jest ocean - pełen tęsknoty i przejrzystości. Najbardziej porusza mnie ten obraz miłości do echa i cienia - „za to, że wraca, chociaż nigdy nie było głosu” i „za to, że trwa, chociaż nie istnieje światło”. To jest czysta metafizyka - kochanie czegoś, co istnieje w braku, w szczelinie, w niedopowiedzeniu. I wtedy oddech na końcu zwyczajny, a najpełniejszy. 2
Nata_Kruk Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lena trafnie to określiła. Berenika... pięknie usnułaś myśli. Każda cząstka tyle wnosi, dobre porównania. Jest dobrze... :) Miłego wieczoru. ,,, to także... :) Edytowane 27 Sierpnia przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Berenika97 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia @Annna2Bardzo dziękuję! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Waldemar_Talar_TalarBardzo dziękuję!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia nie moja łączka ale zatrzymał - ładnie napisany Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie - oczy powiedzą więcej jak usta milczenie bywa wymowne - powie więcej jak tysiąc słów te strofy mogą być do niego ale gdyby napisać Cię - może dotyczyć Boga pozdrawiam 1
Berenika97 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia @MigrenaNieobecna obecność - intrygujące! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @andrewBardzo dziękuję! Twoje słowa wzięłam w dłonie, jak cenny bursztyn po morskim sztormie. :)
Berenika97 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) @Alicja_WysockaBardzo dziękuję! Dziękuję za tak piękne odczytanie. To, co napisałaś o miłości do echa i cienia, trafia w samo serce tego wiersza. Cieszę się, że poczułeś tę metafizykę. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_KrukBardzo dziękuję! Bardzo doceniam Twoją opinię. @Jacek_SuchowiczBardzo dziękuję za czytanie. Tak, rzeczywiście mogą dotyczyć miłości Największej. Jeszcze raz dziękuję. @Kwiatuszek@Marek.zak1@infelia@JWF@Leszczym Bardzo dziękuję! Edytowane 27 Sierpnia przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 3
Berenika97 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia @WochenBardzo dziękuję! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Berenika97 Opublikowano 28 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia @Rafael MariusBardzo dziękuję! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Berenika97 „jakby milczenie znało odpowiedź a ja rzucam się w przestrzeń która nie ma końca w fale bez morza w deszcz, co nie dotyka ziemi idę przez drogi których nikt nie narysował idę przez ciebie przez twoje źrenice które stały się krajobrazem” pięknie i to niesie ale facetem trzeba też wstrząsnąć nieraz trzeba go obudzić bo jak ciągle jest tylko słodko to piwo i przed telewizor a ta podróż musi być wspólna. Trzeba razem przejść przez źrenice. Naprawdę jestem urzeczony twoją poezją piszesz tak jak każda kobieta chciałaby przeczytać… 1
Berenika97 Opublikowano 29 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Robert Witold Gorzkowski Ale jesteś surowy dla swojej płci! Jako mężczyzna pewnie masz rację. Na razie dogłębnie poznaję jednego, jak będzie trzeba "wstrząsnę nim". Dobrze, że nie mamy telewizji, a on nie lubi piwa. :))) Może wymysli coś innego? :) Bardzo dziękuję! 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Berenika97 też nie mam telewizji a na naszą płeć napisałem satyrę. 1
Berenika97 Opublikowano 29 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Robert Witold GorzkowskiCzytałam tę satyrę - fajna, bo dowartościowuje kobiety! :) @MIROSŁAW C.Bardzo dziękuję! :)
Rekomendowane odpowiedzi