Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Chodzę w mroku sama i znam dobrze tę drogę, Gdzie niepokój w korzeniach oplata mi nogi. Moje kroki – szelest dręczących słów, Które cisza usypia wśród wilgotnych mchów. I wiem, że w tobie też tkwi ból A pod powiekami spoczywa zmęczona miłość. Że u ciebie też jest to, co we mnie. Bo kiedy kocham, To jakbym odchodziła. I kiedy odchodzę, To jakbym kochała. I nie rodzi się nic. I krwawię, i tkwię, Jakbyś był mi obcy. I tęsknię, i wracam, Jakbyś był mi bliski. Idę dalej, choć każdy krok wydaje się już czyjś. 12
wierszyki Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Mi się wiersz podoba zarówno pod względem podejścia do tematu jak i warsztatowym, ale gwoli obiektywizmu. Nie są klasyczne te rymy... Trzeba czytać sam wiersz. A nie zatrzymywać się nad nimi... Pzdr ;) 1
Annna2 Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 (edytowane) @Berenika97 Berenika nie wiem co napisać. Chyba tak czasem jest- że chciałoby się razem- bo wtedy jest lżej? Piękny Edytowane 16 Sierpnia 2025 przez Annna2 (wyświetl historię edycji) 1
Berenika97 Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 @Marek.zak1Piękny utwór. Te stare piosenki są zachwycające. Bardzo dziękuję! @wierszykiBardzo dziękuję! Nie myślałam o rymach. Przyznaję się. @Annna2Ale czasami nie wychodzi, bo nie "dbamy o tę miłość". Ale już boleśnie doświadczeni - możemy zadbać o drugą. Bardzo dziękuję! @JWFBardzo dziękuję! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 @Berenika97 Zatrzymałam się przy tym wierszu dłużej - i nie z obowiązku, ale z poruszenia. Jest w nim cisza, która mówi. Jest własny głos, choć szeptem - a to właśnie szeptem mówi się najważniejsze rzeczy. To Twoje stąpanie po mchu, po emocji, po kruchym gruncie. Są miejsca, gdzie wersy dotykają cienia, ale nie uciekają od niego - i to wielka siła. Zwłaszcza w puencie, która nie chce się domknąć, bo uczucie też się nie domyka. 2
Berenika97 Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 @Alicja_WysockaBardzo dziękuję za piękny komentarz. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 to jakaś miłość która zmarła wzbudza tęsknoty kłębi myśli nieustająco wciąż powraca aby się w końcu tobie przyśnić :))) 2
Migrena Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 @Berenika97 Bereniko. Te wersy odsłaniają miłość jako przestrzeń, w której bliskość i oddalenie są tym samym krokiem. Piękny. 2
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czysta poezja to nie szeleści to wybrzmiewa 2
Annna2 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 @Berenika97 Berenika wracam. Poezja 1
Berenika97 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 @Jacek_Suchowicz To miłość dawna – już umarła, choć w snach się czasem jeszcze błąka. :) @MigrenaBardzo dziękuję, ale czasami te "kroki" powodują, że stoimy w miejscu i nie możemy pójść dalej. @Robert Witold GorzkowskiBardzo dziękuję! @Annna2Bardzo dziękuję! Nie wiem, co napisać, bo takie pochwały od Roberta i Ciebie dodają mi sił. @Rafael Marius@Andrzej P. Zajączkowski Bardzo dziękuję! :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... nie dodam nic więcej @Berenika97... podpisuję sie pod słowami Ali. 1
Leszczym Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @Berenika97 Znów Wiersz !!!!! Super !! 1
Berenika97 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @Nata_KrukBardzo dziękuję! Cieszę się, że wspomnienia bywają plasteliną do tworzenia, i że to się podoba. :) @LeszczymBardzo dziękuję! Może trochę prozy by się przydało, ale jakoś mi nie wychodzi. :) 2
Leszczym Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @Berenika97 Zajrzę, bo zdaje się coś tam też umieszczałaś. Dział proza na tutejszym portalu jest mniej uczęszczany po prostu. Sam go rzadko odwiedzam, no jakoś nie starcza mi uwagi na ogarnianie całego forum. Ale to bynajmniej nie oznacza, że tam są kiepskie teksty, bo wiele i tam perełek. 1
Berenika97 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @LeszczymWiem o tym. Sama czytam to, co jest aktualnie zamieszczane, bo rzeczywiście dużo jest tekstów. Dziś wrzucę część opowiadania napisanego na podstawie relacji kogoś z mojej rodziny. Piszę kronikę rodzinną, więc te moje opowiadania są właściwie "opowiadami wziętymi z życia". 1
Leszczym Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @Berenika97 Przeczytam ;) 1
Berenika97 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @LeszczymDzięki! Chyba się zagalopowałam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi