Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Bożena De-Tre Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Rajski ptak. Niedziela 22 czerwca. Pod ścianą ona. 20 może lat. Coś pękło, może poskładać się da - mówią. Na krześle obok książka w kolorze tęczy. Czyjeś życie przerwane w pół drogi… romans. Wyznacza dotykiem miejsce. Logo zbyt duże na swetrze, jakby oderwać chciało wzrok ciekawskich od twarzy. Liczy się ciało. Nieśmiało pyta czy tylko ciało? Paznokcie w kolorze tęczy… damy takich nie mają - szyderczo uśmiecha się. Przerzuca książkę splamioną… wzrok ciekawskich… Ucieka. Zranione szkło nie zgoi się… zostanie ślad. Szyderczy śmiech pokoleń, że taka młoda Rajski Ptak wciąż uczy się latać…, wybija rytm paznokciami w kolorze tęczy… wycina z papieru żurawie. Nieba starczy dla wszystkich. Lećcie, ja zostaję. Jestem zabawką - lalką szmacianką. Lalki nie latają. 9
Annna2 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @Bożena De-Tre zastanawia mnie czy to o lalce- myślę, że nie. Zabawianie się nie licząc z czyimiś uczuciami może boleć- paznokcie w kolorze tęczy są piękne- mogą ranić- tak jak róża która ma kolce. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @Annna2 Są miejsca o których nie sposób zapomnieć Anno…,Anioły bez skrzydła (1?)unoszą się tam.Żal ?!czy strach a może te obrazy „ bez ram” są po coś? @Bożena De-Tre Odczytasz….rozejrzyj się wokół.Dzięki zs przystanek….biegnę na spotkanie/za oknem słońce-nie pada deszcz-:)To też podpowiedż do intetpretacji „ zapisków”. 1
Migrena Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @Bożena De-Tre rajski ptak symbolem wolności. Ale nie w Twojej miniaturze. Tu jest jej bolesny brak. Świat który wciąż redukuje człowieka do ciała, wyglądu i etykiet. Pięknie splatasz obraz niewinności z doświadczeniem ludzkiego szyderstwa. To poezja o kruchym buncie i jeszcze kruchejszej wierze w siebie. Chylę czoła....... 1
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @Migrena Dziękuję. 1
Annna2 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @Bożena De-Tre Bożenko wracam jeszcze Lalki nie latają. Nie, bo ktoś pozbawił ich skrzydeł. Tyle bólu w tym. Wzruszasz. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @Annna2 To jest prawdziwy obrazek i zapis myśli „ zranionego Szkła”.Ja tylko połączyłam kropki. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @TylkoJestemOna Rozczula mnie Twoja wrażliwość…też chwilami mnie przeszkadza…że łatwiej byłowy mie widzieć.Tylko życie nie jest proste a piękne a piękno to wrażliwość i świadomość że „ Nieba starczy dla wszystkich”. …dziękuję.
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @TylkoJestemOna Wiem że oddaję w dobre ręce.Bierz i podbijaj Świat-:)Talenty miałeś ja czas Ci dałem : mówił z góry czyjś głos.Wszak biegłeś a kto Ci kazał z zamkniętymi oczyma….dzisiaj się dąsasz nie widzisz dna!Wstań z kolań ! Wszsk dałem Ci dwa!IDŻ Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. …to idę…raz z wiatrem raz pod-;)Bierz tytuł fajny!
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @TylkoJestemOna A ja wierzę że wykorzystasz dobrze .To z mojego 3 Tomiku zapiski” Kolory duszy” tytuł roboczy i może się uda Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Drugi już składają i za chwilę „Na krańcach klawiatury” gotowy…uczmy się zatem od siebie nawzajem-:)Pozdrowienia
andrew Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @Bożena De-Tre ... życie schowane za zasłoną marzeń patrzy na motyle ich krótkie chwile pełne radości i kolorów ... Pozdrawiam serdecznie Miłego popołudnia 1
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @andrew Są takie rajskie ptaki i ćmy co wychodzą nocą Andrzeju.Widziałam i Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. …nie był to obrazek sielankowy bynajmiej.Dobrego
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @TylkoJestemOna Dziękuję od Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Berenika97 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2025 @Bożena De-TreBardzo ciekawy i inspirujący tekst. Pozdrawiam. tęczowe pióra niosą mnie nad szyderstwem niebo jest moje 1
Wiechu J. K. Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2025 @Bożena De-Tre Tęcza to znak przymierza z, a raczej ze stwórcą i swoimi kolorami napawa nadzieją. Pozdrawiam:) 1
Rekomendowane odpowiedzi