Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 (edytowane) gdzie się obrócę lub dokąd pójdę to wszędzie żurek serwują mi żurek z jajami z kiełbasą ujdzie lecz ja rosołek wolałbym dziś a w jednym barze wspaniałe chwile reklama głosi że danie dnia dziś żurek owszem lecz z krokodylem cymes rarytas każdy chęć ma o takim żurku miss Gesslerowa to tylko może marzyć i śnić przemiła babcia lecz nie ta głowa jej taki pomysł nie może przyjść więc korzystajcie drodzy z okazji bo jeszcze chwila i krótki czas już chcą zamienić na żurek z bąkiem lecz tego bąka kto złapać ma a ja uparcie wolę rosołek z bukietem warzyw mięsko i pieprz gdzie wolne smaki bukiet zapachów i wołowiny kawałek jest Uwaga: Wszelkie podobieństwo osób do sytuacji lub sytuacji do osób jest zupełnie przypadkowe Edytowane 5 Sierpnia 2025 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 10
Kwiatuszek Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @Jacek_Suchowicz A pora robi się wręcz idealna na rosołek. Fajny, pomysłowy wiersz! Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Annna2 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @Jacek_Suchowicz lubię rosół, a nowego pana ministra od sprawiedliwości też 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @Roma nie ma nic lepszego jak pyszny rosołek :)))) dzięki @Kwiatuszek każda pora jest dobra na rosołek:))) dzięki 1
Berenika97 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @Jacek_Suchowicz Ach, żurek wszędzie, żurek bez końca, od rana wciska się w ramy słońca, czy to z jajami, czy też z bąkami – wszędzie go pełno, choć jem ... oczami! (bo wolę rosołek) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @Annna2 to wiersz kulinarny - lubię rosołek :)))) ministrów proszę nie wymieniać @Berenika97 nie ma wyboru musi dać czadu za chwilę po nim nie będzie śladu może rosolek lub ogórkowa albo krupniczek lub też szczawiowa :)) 1
Berenika97 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @Jacek_Suchowicz w smakach, co nudne, w zupowej rutynie, rosołek da "kopa" reszta niech zginie!” 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @Berenika97 oj różnie bywa z tymi zupami gdy koalicja zup słowem mami 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... nic mi ta kobieta nie zrobiła.. ale najzwyczajniej w świecie, nie trawię jej. tzn. czy teraz występuje, nie wiem, daaawno już nie mam TV. A rosołek.. uwielbiam.... :) Jacku.. pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk rosołek z warzyw i z wołowinką dziś każdy lubi i patrzy w oka które pływają aż leci ślinka zupka rozgrzewa gdy za dnia słota Dzięki pozdrawiam Natko 1
JWF Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Ja tam wolę żurek od rosołku, bez podtekstów ;) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @JWF żurek z podtekstem no co wy na to też lubię żurek z białą kiełbasą :))
violetta Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Lubię rosołek, a z czym ten rosołek ? 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @violetta rosołek darzy spojrzeniem bystrym w nim makaronik przepyszny nitki :))) 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... no i... narobiłeś mi ochoty na rosołek z wołowiny.... :) Jutro nie, ale w tyg. na pewno. Dobranoc. 1
Dagna Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 … sybarytów krzyknie chórek: Vivat barszczyk , vivat żurek ! 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk najlepiej kupić "rosołowe" i z warzywami ugotować sól oraz pieprz dodadzą powab jeszcze niteczki przewrócą w głowie :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2025 @Jacek_Suchowicz bo rosołek doskonałą jest receptą na humorek i na poprawienie zdrówka zawsze z menu go wybiorę ma klarowny być koniecznie i gorący więc się przekradł sam do puenty pomysł żeby do rosołu się rozebrać :) 3
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2025 do rosołku się rozbierać toż to trochę jest za mało sam rosołek nie wystarczy jak już działać to na calaość do rosołku droga Alu ciasto trzeba zagnieść hyżo z części ciasta makaronik z resztą zaraz można śmigać wołowinkę szybko zemleć dodać jajko i cebulkę w mig doprawić jak należy lepić i okładać sznurkiem potem szybko zagotować i okrasić dobrą skwarą po rosołku dać pierogi i dopiero iść na całość :)) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2025 (edytowane) @Jacek_Suchowicz Jacku, Jacku, Ty łasuchu, co do smaku masz zapały, najpierw rosół, potem kluski - a na deser - żart wspaniały! Makaronik, pieróg, skwarki, wszystko leci jak z orkiestry - tylko błagam - bez bąbelków bąble zostaw na Sylwestry! W kuchni tańczysz, w rymie szaleń, słowa lepisz jak pierogi - ale dajże chwilkę wytchnąć - jeszcze chciałbym ciut pożyć! :) Edytowane 6 Sierpnia 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi