Nela Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 Cisza nie krzyczy — tylko tnie, gdy ból się gnieździ tam, gdzie nikt nie chce. Nie widać krwi na myślach dnia, choć serce pęka raz po raz. Ostrze to lustro — odbija lęk, ten, co się czai w środku mnie. To nie o śmierć tu chodzi, wiesz — to próba, by poczuć coś jeszcze. Skóra pamięta, choć rana się zasklepi, a noc, jak matka, tuli do ciemności. Nikt nie rozumie… lecz może ktoś spyta: „Czy boli cię dusza?” — choć raz, choć coś. Nie chcę cię straszyć, nie chcę cię żegnać, tylko usiąść obok — nie oceniać. Bo nawet w szramach bywa sens, choć prawdziwe ukojenie ma inny kres. 6
Berenika97 Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 @NelaMocny przekaz, dużo emocji i piękny ostatni wers - o sensie bólu. Bardzo mi się podoba Twój wiersz.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 pomysł znakomity, ale można usiąść i jeszcze popracować np wyrównać rytm może na początek zrezygnować z rymów męskich, a wszystkie strofy przystroić rymami żeńskimi; a a b b ale to taka moja propozycja
Annna2 Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Nela Piękny, wyrazisty i mądry. Bo gdy jest taka cisza- wkrada się obojętność
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Nela Czasem największym gestem czułości jest właśnie to: nie oceniać, tylko zapytać, czy boli, i zostać mimo wszystko. Piękny, przejmujący tekst. Dziękuję.
Nela Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka dziękuję naprawdę miło mi się zrobiło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Annna2 dziękuję 1
Rekomendowane odpowiedzi