Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 14 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 (edytowane) Niepomiernie wręcz dotknęły mnie wszystkie te jej słowa o planowanym braku jakiegokolwiek dotyku w kilka tygodni naprzód. I podobno za karę. I podobno za nie bardzo wiadomo które... (karani często nie wiedzą za co są karani, to powszechne zjawisko). Czyżby nadszedł ten czas aby się zgrabnie wycofać, rzecz jasna, póki rejterada jest jeszcze możliwa? Wydawało mi się nieprawdopodobnym dotychczas, fakt młody byłem, fakt, nieosłuchany i niewidomy, że w tak wszelaki sposób karze się tutaj postawy. Nie umiem przesądzić, czy jestem postawny z przyczyn niepogodzenia, czy nieprzejednania a może inności? W grę mogą też wchodzić fizyczności. A przecież i to jest faktem również nie bardzo wierzę w świetlane efekty nonkomformizmu. Warszawa – Stegny, 14.07.2025r. Edytowane 14 Lipca 2025 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 8
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Leszczym Michał, wejdź do bębna pralki - tam wszystko będzie cię dotykało! Trzymaj się, nie jesteś sam! :) 1
Leszczym Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Jest jeszcze gniazdko z prądem :)) tak, już wiem, nie ja jeden, nie pierwszy i z pewnością, na co się zanosi zresztą, nie ostatni :)) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Leszczym Do gniazdka z prądem, to raczej kłopot, ale do pralki, jak zwiniesz się w precelek, będziesz dotykany i utulony, że ach :) Sorki, Michaś, ja wiem, że lubisz żarty, dlatego sobie pozwalam, 3-maj się :) 1
Leszczym Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Jestem uczulony wręcz na bębny pralek i różne wybielacze :))) Mogę to nawet zarapować wprost, zrobiłem tak kiedyś, nie lubię Vizira :)))) Nie gniewam się lubię sobie z Tobą poprzegadać :)) Jest mi tym bardziej miło, że jakieś pół roku na nowo odkryłem Twoją poezję, co nie jest kadzeniem, a faktem. Też się trzymaj !!!! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Leszczym Michał, może Ci się przyda. Nadwęglan sodu + boraks, fantastyczny środek do prania, w dodatku bardzo naturalny, znaczy eko. Nie z żadnego Rossmana, tylko z hurtowni chemicznej, (Nie CZDA - oznacza, czysty do analizy), ten jest drogi, najlepiej większa ilość (25kg w worku) może być techniczny. Duża ilość jest bardzo tania, mnie to starczyło na kilka lat. Po pół filiżanki od kawy każdego - na pralkę. Nadwęglan sodu ma w składzie wodę utlenioną, to naturalny wybielacz, dostaniesz też na Allegro, polecam każdemu. 1
Leszczym Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 (edytowane) @Claire Kara w związku przychodzi po czasie, no na ogół po kilku latach dopiero, a wtedy nieco trudniej, bo dużo łączy, dać w długą. Bo przecież tyle macie razem, tyle się wydarzyło, człowiek się przywiązuje... @Alicja_Wysocka Dzięki, cenny to komentarz. Może komuś się przyda, może nawet mi jak bym ewentualnie musiał to ogarniać, co lubiłem nawet kiedyś. Mi tu chodzi o niechęć do symbolu prania i metafory wybielania. Tego nie bardzo lubię. A najbardziej nie lubię jak ktoś chce mnie wyprać, czy wybielić, no tak jakoś odgórnie i grupowo, serio tego nie lubię. Edytowane 14 Lipca 2025 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Leszczym No i od braku dotyku, do prania - tak to leciało, poleciało. Hej! 1
Leszczym Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka To w gruncie rzeczy jest bardzo ze sobą powiązane :)) Ale co ja tam wiem z drugiej strony :)) @Alicja_Wysocka Do tego dodać jeszcze gotowanie (nawet lubię, choć już nie praktykuję, bo nie mam jak) i zmywanie (zawsze kierwa zmywam) i przepis na udane eldorado gotowy. No może jeszcze nierówne portfele i no wspaniałość nad wspaniałościami, raj nad rajem. Przeraj wręcz, ale to moja prywatna opinia. 1
Berenika97 Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @LeszczymDla mnie to ciekawy, intelektualnie gorzki wiersz. Czuć w nim zmaganie się z niezrozumieniem. Alicja napisała, że lubisz żarty. Pozwolę więc sobie: Niedługo dotyk wróci z urlopu (taką mam nadzieję!) Zarzuty? Wycofane bez śladu, bo przecież nikt nie wie o co właściwie poszło! Serdecznie pozdrawiam! 1
Leszczym Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Berenika97 Ależ przecież wiadomo o co chodzi, serio, związki boleją na wiele różnych przejawów nierówności generalnie :) Nie bardzo wierzę w równość, bo to niemożliwe nawet przy różnych ludziach, a ludzie wręcz zawsze są różni, ale związki niszczą przejawy wielkiej, wyolbrzymionej, przesadnej, kilkupłaszczyznowej nierówności na kilku zresztą poziomach. Taka moja teoria ad hoc :)) Czasem z tego właśnie powodu związek nigdy nie powstanie, a czasem jest tym coraz bardziej podgryzany. To pewien innego rodzaju aspekt mezaliansu rozumianego nieco szerzej. Mezalians wydaje się być bardzo romantycznym czymś, ale generalnie nietrwałym na dłuższą metę. Tak to widzę :)) Również pozdrawiam. 1
Berenika97 Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @LeszczymRozumiem Twój punkt widzenia. Nie mam jednak takich doświadczeń i dlatego nie potrafię nic sensownego napisać. 1
Leszczym Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Berenika97 Nie, dlaczego, piszesz bardzo sensownie. Naprawdę czytam Twoją poezję już. Czasem mega jest sensownie tych doświadczeń nie mieć po prostu, a jak mieć to dobre i pozytywne, to jest dużo sensowniejsze niż wejść w tarapaty, żałować, a potem może nawet i o tym jeszcze pisać :))) W ogóle natchnęłaś mnie do nowej piosenki, która będzie miała tytuł mechanizmy mezaliansowe :)) Więc sam sens.
Rafael Marius Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Leszczym Można się bez tego obejść. A na karę zawsze się znajdzie odpowiednia dla niej kara. Może wyjść z tego eskalacja lub zrozumienie. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 Witaj - ciekawie piszesz - podoba się - Pzdr. 1
Starzec Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Leszczym Spoko, to przechodzi :) Pozdrawiam:) 1
Leszczym Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Rafael Marius Fakt, można się obejść - sprawdzone, kawalerskie, info :) @Waldemar_Talar_Talar Świetnie, są szańce, których mam wrażenie warto bronić. @Starzec fakt, przechodzi i to jest światełko w tunelu :) 2
Annna2 Opublikowano 15 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 @Leszczym to o czym piszesz- tu już miłość jest na wykończeniu- jeśli tak piszesz. Tak- w tym wypadku- rejterada możliwa 1
Leszczym Opublikowano 15 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 @Annna2 Tak, na to wygląda, że napisałem właśnie o czymś takim. Gdzie para się rozchodzi tak naprawdę.
Starzec Opublikowano 15 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 @LeszczymPytanie tylko, gdzie jest to światełko, na początku, czy na końcu tunelu :))
Rekomendowane odpowiedzi