Jay Jay Kapuściński Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 pamięci M. Cz. 1988 - 2005nie będę mlaskał powiekami na widok przyziemnego nieba chłostał wiatru kiedy włosy dostrzegają inne perspektywy * * sekundy zaklinowane - pomiędzy (codzienność usnęła) wzajemnie rzucane cienie - źdźbła trawy przemierzają przestrzeń z osobna (promienie milczą) błysk oka - ostatnie metafory podsumowaniem życie bez granic - beton zły dotyk - już nigdy nie zaboli
kall Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 wiersz wywiera wrażenie. ogromny ładunek emocjonalny w każdej strofie jak najbardziej widoczny. żal tak młodej osoby (jakby nie patrzeć - w moim wieku). czasem jednak mam wrażenie "przesytu". twoje wiersze, Jay Jay, charakteryzują się bogatym słownictwem, ciekawymi metaforami... próbujesz czytelnika zszokować. udaje się to, oczywiście, ale czy zawsze jest konieczne? Pozdrawiam i zabieram do ulubionych Kalina
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 I w moim wieku również... hm... zakończenie genialne... smutne... pozdrawiam /Arek
Bea Nefer Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 mała dygresja FORMALNA : lepiej (przynajmniej w moim odczuciu) wiersz byłby odbierany przy czytaniu, gdyby nie był zanadto szarpany. "życie bez granic - beton " najbardziej. nawet na tym osobiście bym zakończyła, albo zamieniła strofy. pozdr.serd.Bea
Samo zło Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 zły dotyk - już nigdy nie zaboli ...ale wiesz, on boli przez całe życie;), więc jak już był to koniec. czuję niedosyt, spodziewałam się (po tobie) więcej... nie było gorąco i nie było ciarek. serdeczności
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 dzięki za komentarze. Kall, nie to nie tak. Nie zależy mi żeby kogoś szokować itd. po prostu jak piszę wiersz to odpływam daleko i może wyglądać naciąganie. Taki mój los widocznie... Arku, dzięki. I w moim... Bea Nefer, Samo Dobro - razem bo Was się tyczy. Nie rozumiem tu czegoś. Jak do diabła ma boleć przez całe życie jeżeli to wiersz o popełnieniu samobójstwa??? Właśnie tu opisałem te ułamki sekund w których ktoś podejmuje decyzję, siup i poleciał na beton, a potem już placek...
Samo zło Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 a w życie wieczne to pan nie wierzy? :)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 to tam też ma boleć? eh...
Samo zło Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 nie wierzę w doskonałość, choć...
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 a ja mimo wszycho uważam ze będzie lepiej niż jest.
asher Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Jay, to my teraz jak koledzy z lawki. Tylko ja oblalem rok :)
stanislawa zak Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 wiesz jaj, twój styl niepodobna nie poznać, chyba ze ktoś będzie starał o podróbę, jak zawsze kapitulne!Szalem
Michał Ziemiak Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Osobisty i głęboki - taki jaki powinien być ten dedykowany... Nic dodać, nic ująć... POZDRAWIAM!
51fu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Takie wiersze trudno komentować. Pozostanę tu na chwilę, milcząc. Już samą kursywą wprowadzasz w klimat, do dołu, coraz niżej. Pozdrawiam cicho. // 51
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 8 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 dziękuję serdecznie za wszystkie komenty, jeżeli przyjdzie wam do głowy jakiś pomysł na poprawkę to walcie śmiało, jestem otwarty na propozycję.
Bea Nefer Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 hej hej jay jay. cytuję siebie teraz :"życie bez granic-beton - najbardziej" - najbardziej kolego mi się to PODOBA - piszę dużymi , żebyś zauwazył. I teraz patrz o co mi biega: (....) ------- tu jest wiersz życie bez granic-beton ------- a tu koniec wiersza lub (....) ------- tu jest wiersz zły dotyk już nigdy nie zaboli życie bez granic -beton --------- a tu koniec wiersza. To sygnalizowałam a coś Ty zrozumiał to tylko Ty sam wiesz najlepiej. Ja się czepiałam tylko do szarpaniny wersowej w kwestii li tylko FORMALNEJ do diabła! POZDR.Bea
Rekomendowane odpowiedzi