Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Czerwca Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca Na przechadzkę młody wąż Wypełzł sobie w noc majową, Miękko mchy łaskoczą brzuszek, Aż tu spotkał cud jeżową. Ona lekko przestraszona W kłębek się zaczyna zwijać, A tu pręży się i mizdrzy W gadzim tańcu przed nią żmija. Pomyślała więc jeżowa - Noc czarowna, księżyc świeci... Może trochę jest obleśny Ale chcę mieć z wężem dzieci. I znaleźli cichą przystań Długi rów, lecz za to ciasny Tam urodził im się synek Dostał imię - drut kolczasty. 14
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca (edytowane) A to fragment mojego "Jeżowiska": Jeż i żmija Raz do jeża w odwiedziny, przyszła smukła panna żmija. - Tak cię kocham, jeżu miły... - Pani zbytnio mnie owija. Radzę trochę się odsunąć, bo nikt pani nie zaręczy, że przez wielką do mnie miłość, pani dziś się nie skaleczy. :) Pozdrawiam :) P.S.: A tu jeszcze link do całości: :) Edytowane 24 Czerwca przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 3
Dagna Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca @Alicja_Wysocka … ten drut kolczasty - to fenomenalne skojarzenie, brawo:) pozdr.
andrew Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca @Alicja_Wysocka Super Poczułem już weekend. Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia
Annna2 Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to ci mariaż zaskakujący.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca Witam - bajkowo dziś u ciebie Alicjo - uśmiecham się - Pzdr.serdecdznie. 1
Marek.zak1 Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca Określę jednym słowem: rewelacja:). Pozdrawiam. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca @Alicja_Wysocka Założę się, że pointa powstała najpierw, a później trzeba było dorobić do niej jakąś treść. Wyszło super. 1
andreas Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) @Alicja_WysockaPuenta kosmiczna.Super!!! Jak się robi doktorat jak rozmnażają się jeże w Krośnie biologa dręczył ten fakt nieznośnie więc doktorat pięć lat prawie pisał by go skończyć w sławie otóż to czynią bardzo ostrożnie Pozdrowionka Alicjo. Andrzej. Edytowane 25 Czerwca przez andreas (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 25 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) @Dagna No bo co innego może wyjść ze skrzyżowania węża z jeżem, coś długiego z kolcami, coś po mamie, coś po tacie :) @Sylwester_Lasota Dziękuję, no widzisz, bo to jest opowiastka o relacjach z niemożliwym, troszkę o przekraczaniu granic, a przy okazji o konsekwencjach :) @andrew, @Hiala, @Waldemar_Talar_Talar, @Marek.zak1 @Annna2 - pięknie dziękuję :) @Wędrowiec.1984 - masz rację, najpierw był puenta, a potem dorobiłam jej wierszowane koronki :) @andreasNo oczywiście, że ostrożnie. Żmije nie wyglądają sympatycznie, ale jeżyki, a jeszcze malutkie, mają milusie pyszczki - ja się nie dziwię, że wężowi się spodobała pani jeżowa. Sorry, moi kochani goście, bo Wy jesteście, a mnie nie ma, proszę o usprawiedliwienie, nie mogę dogadać się ze snem, pozdrawiam serdecznie :) Edytowane 25 Czerwca przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 2
Rafael Marius Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca @Alicja_Wysocka Drut kolczasty to faktycznie szatański wynalazek jeśli poprzeć na jego historię i zastosowanie.
Alicja_Wysocka Opublikowano 25 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca @Rafael Marius A pamiętasz płoty ogrodzeniowe, takie z siatki, a nad nimi dwa rzędy drutu kolczastego? Teraz raczej kamery pilnują. Dzięki :) 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie że pamiętam nieraz sobie na tym wynalazku portki rozdarłem nie mówiąc już o ciele. Szatański wynalazek. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 25 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) @Roma Roma, dziękuję za miłe słowa i za życzliwość. Zawstydzasz mnie tak, że nie wiem co powiedzieć i gdzie się schować... @Robert Witold Gorzkowski, dziękuję :) Edytowane 25 Czerwca przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca @Alicja_Wysocka Doskonałe Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca @piąteprzezdziesiąte Dziękuję, a Ty masz bardzo fajny nick, pozdrawiam :)
MIROSŁAW C. Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca @Alicja_Wysocka Coś jakby - rajska reminiscencja :) Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Czerwca Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca @MIROSŁAW C. Aż tak daleko zawędrowałeś, Pisząc, nie miałam raju na myśli, ale masz fantazję! Dziękuję i pozdrawiam :)
Natuskaa Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca Nie no ten drut kolczasty, to rozwala system... ten wiersz na pewno już ze mną zostanie :) Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi