Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 15 Maja 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 Trzeba podziwiać także liście. Bo gdy kwiaty przekwitną, przez większość roku będziemy nieszczęśliwi. 11
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 15 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 Poprawnie Łukasz Jasiński 1
Manek Opublikowano 15 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 Filozoficznie i mądrze. Zmieniłbym może tylko "bo" na "inaczej" Pozdrawiam. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 15 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Kwiatuszek Tak, wszystko na tej ziemi przemija i niekoniecznie to musi być powodem do smutku. Żyjąc w klimacie zróżnicowanym, takim w którym są cztery pory roku, mamy możliwość obserwacji jak natura transformuje się podczas tych zmian i przecież można posiadać piękne kwiaty doniczkowe. Pozdrawiam serdecznie. **************************** Edytowane 15 Maja 2025 przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji) 1
Rafael Marius Opublikowano 15 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 @Kwiatuszek Człowiek się przyzwyczaja. 1
iwonaroma Opublikowano 15 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 I trzeba pamiętać o korzeniach ;) 1
Gość Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 A co z owocami? Kwiaty nie zakwitają na próżno.
Kwiatuszek Opublikowano 24 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2025 @Łukasz Jasiński Bardzo dziękuję i pozdrawiam,:-) @Manek Dziękuję Ci bardzo:-) Czy te " bo" jest tragicznie niepoprawne? Pozdrawiam cieplutko:-) @Wiesław J.K. Owszem, jednak i te doniczkowe kwitną tylko " chwilę" , a sęk w tym by nauczyć się widzieć piękno między chwilami. Dziękuję i pozdrawiam! @Rafael Marius Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam! @iwonaroma Tu mi się nasunęła myśl, niekiedy jesteśmy niecierpliwi nie widząc kwiatów, ani nawet liści, a tam pod ziemią najpierw tworzą się korzenie. Takie solidne podstawy wszystkiego. Tylko tego nie widzimy i się złościmy. Pozdrawiam i dziękuję;-) @Kwiatuszek @akowalczyk @MIROSŁAW C. Dziękuję za serduszka, pozdrawiam serdecznie! 2
Manek Opublikowano 24 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2025 @Kwiatuszek Nie, nie jest ani tragicznie ani niepoprawnie. Ale w moim odczuciu jest to raczej mowa potoczna. "Inaczej" bardziej by podkreśliło wypowiedź. Ale to tylko takie moje odczucie. Jak inni to odbierają? Nie wiem. 1
Kwiatuszek Opublikowano 24 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2025 @Manek Chciałam jak najbardziej prosto. Jednak dziękuję za wszelkie korekty i własne odczucia. Zawsze je dogłębnie analizuję:-)
Kwiatuszek Opublikowano 25 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2025 @Kwiatuszek @Leszczym Dziękuję za odwiedziny i serduszko:-) Pozdrawiam! 1
Tectosmith Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Kwiatuszek Ładna, prosta miniatura- dużo mądrości w kilku słowach. Podoba mi się ta myśl o zachwycie nad codziennością. Pozdrawiam serdecznie. 1
Amber Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Kwiatuszek Fajnie refleksyjnie napisałaś. Pozdrawiam . 1
Nata_Kruk Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Kwiatuszek... mądrze... ja to robię, szczególnie jesienią. 1
Kwiatuszek Opublikowano 26 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Tectosmith Dziękuję Ci bardzo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Również pozdrawiam:-) @Amber Bardzo mi miło:-) Pozdrawiam cieplutko @Nata_Kruk O, tak! Również lubię jesień. Pozdrawiam i dziękuję 1
Rekomendowane odpowiedzi