Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wiesław.. fajne.. "przyzwolenia"..  tematowi, tak... pozwólmy i umarłym... i tym, żywym...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

'Łykam' to.. po prostu na samym końcu.. :) dałeś sporo.. "enia"... baaardzo sporo,

można by pokombinować i zmniejszyć tę ilość, żeby pozbyć się tego rymowania.

Jest taka możliwość, może spróbujesz.?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Leszczym  Po prostu dziękuję. :-)))

@Nata_Kruk Nato, postanowiłem nic nie zmieniać, ponieważ ten wierszyk to tak zwana wyliczanka -rymowanka, może również być i piosenka.  Dziękuję za komentarz i pozdrawiam serdecznie.  :- )))

Edytowane przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zastanawiam się, czy lepiej być sobą, czy lśnić odbitym światłem gwiazd? Podoba mi się Twój wiersz. Chociaż są gwiazdy i ciszy szmer, to nie ma lipy. Jest o czymś ważnym, to najważniejsze.
    • @Berenika97 , Ciebie zainspirowała @Nata_Kruk, Ją z kolei @Jacek_Suchowicz  z czasem pewnie wydacie tom poetycki...trzeba wielkiej wprawy...podziwiam.
    • Link do piosenki poniżej:     Zapukała, zaśpiewała Ach, wiosna, wiosna Śpiewająca i radosna Twego przyjścia czekaliśmy Razem z tobą stworzyliśmy Świt zielenią przebudzony I melodii słodkie tony Słońce tak radośnie Toczy się po niebie Zima przejdzie, będzie znośnie Winem powitamy ciebie Niech ta zima mroźna, sroga Tylko pamięć cicho splata Tego roku niech jej noga Więcej myśli nie zaplata Wiosną w młodym lesie Śpiew żurawi echo niesie Zgrzyta świerk zielony Smukłych drzew korony Chwieją się tanecznie Ciepły wiatr zawiewa Szumią cicho drzewa Otworzyła świat radosny Szumią drzewa, szumią sosny Przekroczyła, otworzyła Świt radośnie dziś witamy I piosenkę zaśpiewamy O życiu co na nowo Wstaje kolorowo Niebieskością i zielenią Łąki, pola dziś się mienią Młodych traw dywany Swą świeżością, swym zapachem Pod błękitnym nieba dachem Jak z wdzięcznością świt nam dany Blaskiem złota promienieją Aż się dusze budzą, śmieją Wiosną w młodym lesie... Przegoniła, pogoniła Zimy srogiej mroźne cienie I wokoło swoje tchnienie Jak w duszy kropla wina Coś przed nami otworzyła A my z winem i piosenką Usiądziemy pod sosenką Niech nam szumi, niech nam śpiewa I w serce nuty życia wlewa Co po długim śnie się budzi I zapał zimy studzi Wiosną w młodym lesie...
    • @sisy89 ... topię się w ciszy  i maluję nowe jutro  nie będzie się wspinać  do gwiazd  będzie przy mnie  blisko  bardzo blisko  ... Pozdrawiam serdecznie  Miłego dnia 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...