Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Biedroneczka

JAPA

Rekomendowane odpowiedzi

Biedroneczko, biedroneczko, 
Leć do nieba, przynieś mi 
Kawałek chleba. 
No i... nie poleciała, 
Za to kasę całą zabrała. 
Podróba chleba została 
Ot Biedronka, tfu, cała. 
Mrówki już nie zamierzam 
O nic prosić... zraziłem się do robali.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @ViennaP Śliczny wiersz! Pozdrawiam:-)
    • @Leo Krzyszczyk-Podlaś Na takie ogłoszonko pewnie niejedna niewiasta odpowie;-) Bardzo fajne! Pozdrawiam serdecznie!
    • Trzecia w nocy czy nad ranem? Czort jedynie wie Po ciężkim śnie Głowa pustym dzbanem Lecz wkrótce napełnia się    Obliczanie strat kolejny raz Co kto powiedział i co zrobił  Czego nie zrobił  A przecież mógł  Że w świecie wrze i co na to wszystko do powiedzenia ma Nasz dobry Bóg?   Trzecia nad ranem A nie już czwarta Chyba nie przyjdzie do mnie sen To tylko mara niewiele warta? Czy etykieta na nowy Dzień ?
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Oczywiście :) Opisany przez Ciebie przypomniał mi o Withney Houston, która miała Słońce i Wenus w Lwie, a ascendent w Rybach... Tylko, że u niej niestety te lwie planety zostały na przestrzeni lat zagaszone ascendentalnymi Rybami... W młodości przecież obdarzona talentem wokalnym kobieta, która lubiła tańczyć i cieszyć się życiem, a później... Bezradna, zniewolona nałogiem ofiara przemocy ze strony partnera, nie potrafiła się uwolnić od niego, znaleźć pomocy, na scenę wróciła tylko na chwilę... i ostatecznie znaleziono ją martwą w wannie.  Ale żeby nie było tak ponuro, to moja kuzynka ma Słońce w Strzelcu blisko osi MC i Księżyc w Lwie, ascendent zaś w Rybach. Ogólnie sporo ognia w horoskopie... Ale ten ascendent kamufluje wszystko! Wszystkim ciotkom wydawała się na pierwszy rzut oka leniwa, gułowata, myślą nieobecna i wiecznie niewyspana. A prawda jest taka, że to aktywna dziewczyna, która lubi sport, gry video, bajki, wciąż zapisuje się na jakieś kursy czy studia.  Czyli jednak to słońce może działać tak, jak powinno :) A nie w opozycji? Chociaż jedno i drugie napięciowe i upierdliwe :) Tak, zdarzały się kiedyś takie kombinacje u końcoworocznych dzieci: )))) Słyszałam o tym :)    Dzięki piękne za ciekawy komentarz :)))   Pozderki :)    Deo @Nata_Kruk Dziękuję bardzo :))))   @Marcin Tarnowski Dziękuję :))))))))
    • @Poezja to życie ładne rymy, ale przekaz wiersza jak dla mnie trudny do uchwycenia, może to zresztą jego zaletą Kredens pozdrawia 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...