Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Nie chcą mnie

Marek.zak1

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tylko że ta powierzchowność, która Cię tak denerwuje,

leży przede wszystkim po męskiej stronie, 

jakkolwiek seksistowsko to może zabrzmieć. 

Wydaje mi się, że pewnym rozwiązaniem problemu są internetowe kontakty :) Choćby portale takie jak ten (bo to też społeczność, w której poznajemy się głównie poprzez intelekt). Istnieją też portale randkowe, na których użytkownicy nie zamieszczają swoich zdjęć i poznają się poprzez rozmowy. Z tym, że nie możemy zmusić jednostki, która lubi obrazki i kontakt "live", żeby w takie struktury się wpisywała :)

Deo

Wszystko jedno, po której. Jest czynnikiem, którego dawno już nie powinno być.

To może być jedna z dróg do dostępnych rozwiązań, aczkolwiek myślę, że przeprogramować należałoby instynkt, by np. mijając osobę na ulicy móc odczytać jej wskaźniki, dotyczące inteligencji. Mózg musiałby nauczyć się je również prawidłowo interpretować, przekładając je ponad atrakcyjność fizyczną, jednocześnie ją uwzględniając.

To może, ale w ogóle nie musi stać się wspomnianą drogą do rozwiązania problemu.

Poza tym, co z tego, że na takich portalach osoby idealnie się dopasują, skoro w realu i tak wszystko weźmie w łeb, bo ta za okrągła, albo ten za niski?

Jak wspomniałem, należałoby totalnie zmienić instynkt całej populacji, by idiotyczne wskaźniki, takie jak zbyt niski wzrost, albo odrobinę więcej krągłości, nie miały znaczenia, niezależnie od płci.

Edytowane przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)

Ja bym się nawet z tym zgodził z tą różnicą, że mój wygląd nie był nędzny tylko przeciętny. Ani nie przyciągał, ani nie odstraszał.

Za to umiałem panie czarować już w czasach, gdy byłem w dziecinnym wózeczku.

W żłobku i przedszkolu stałem się gwiazdeczką. Lubiłem to wtedy.

Odziedziczyłem tę cechę po mamie.

W podstawówce już mniej mi się ten czar podobał. Koledzy przezywali mnie babski król. Zgodnie z prawdą zresztą.

Generalnie co za dużo to niezdrowo.

@Marek.zak1 Wolę być bezczelnym dzbanem z zajebistą urodą, jaką posiadłem. Uwielbiam miny rozczarowanych królewn i świadomość jak nocną porą majsterkują tu i tam z oburzeniem, wręcz usposobieniem gwałtownym, żeby nie mówić dosłownie - chęcią dokonania na mojej osobie gwałtu zakończonego wiadomo jak (ja w sumie chętnie bym skorzystał ale czekam na królewnę, która istotnie ma na to odwagę). Mokną i zasypiają jak kamienie, wkurwioine ambiwalentną myślą, że jutro być może zaś spotkają mnie na mieście.

Edytowane przez Duch7millenium (wyświetl historię edycji)

Często tak bywa jak piszesz, choć większe znaczenie ma tutaj typ osobowości niż płeć. Takie podejście jest znacznie bliższe rzeczywistości szczególnie, że niektóre typy osobowości występują częściej u kobiet niż u mężczyzn.

Od początku obecnego wieku stereotypy płciowe nie są już wykorzystywane w akademickiej psychologii, za to pełno ich w pop psychologii.

Każdy ma własne doświadczenia, a żadnych wiarygodnych badań nie ma. Patrz wyżej.

Moje są takie, że miałem kilka dziewczyn wyższych ode mnie. I nikomu to nie przeszkadzało. Ludzie z artystycznego świata lubią łamać stereotypy zatem była to nawet zaleta.

Jedna była wyższa o całą głowę. Można się przyzwyczaić.

To tylko takie zabobony.

Edytowane przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji)