Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Andrzej_Wojnowski Opublikowano 19 Grudnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Nie mam żalu do ludzi nie mam żalu do życia bardzo rzadko się nudzę ciągle świat mnie zachwyca nigdy łatwo nie miałem często - gdy byłem młodszy nie wiedziałem co chciałem wejść w dorosłość to schody trochę lat mi przybyło siwych włosów na skroniach lecz się nic nie zmieniło nie wiem dokąd wciąż gonię myśl mi jedna pomaga często powracam do niej tak jak każdy w tym życiu „Jestem tylko przechodniem” Edytowane 19 Grudnia 2024 przez Andrzej_Wojnowski (wyświetl historię edycji) 14
wierszyki Opublikowano 19 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2024 Dobrze jest gonić. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Manek Opublikowano 19 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2024 Podoba mi się. Ale: "siwe włosów na skroniach" ??????????????????????? 1
wierszyki Opublikowano 19 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2024 Czy przechodniom gonienie Czy też niespieszne tętno W samochodzie jest prędkość W końcu jednak wysiadam? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Marek.zak1 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2024 Wszyscy jesteśmy tymczasowo tutaj, na pięknej, zachwycającej Ziemi. Jednym lepiej wychodzi, innym gorzej. Dobrze to opisałeś. Przy okazji, życzę Ci Wesołych Świąt. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 19 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2024 @aff Cały czas gonię - dzień następny bo : Dziękuję i pozdrawiam @Manek Poprawiłem. Dzięki. Pozdrawiam @Marek.zak1 Dzięki. Pozdrawiam 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2024 jesteś tylko przechodniem ale jesteś tu po coś aby przeżyć coś godnie przynieść radość lub kłopot jakiś wybór masz stale włosów siwych przybywa zła i dobra jest w miarę więc decyduj wygrywaj :)) 2
andreas Opublikowano 20 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2024 Nieszczęsna dola - Sztaudynger Nieszczęsna dola człowieka: jutro go goni - wczoraj mu ucieka.
MIROSŁAW C. Opublikowano 20 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2024 @Andrzej_Wojnowski 'Jestem tylko gościem tu Wdzięczny za chwilę jaką mam...' Pozdrawiam. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2024 Prawda. Pozdrawiam przedświątecznie :) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2024 @Andrzej_Wojnowski Andrzeju pięknie ukazy motyw świadmego przemijania …częsty w literaturze: „ jestem cieniem”…” trzciną na wietrze”…..i nie nynajmiej w stylu” jestem a jakby mnie nie było”…..Pięknych radosnych Świąt pełnych marzeń …oczekiwań-:) i inspiracji twórczych życzę od Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 @Bożena De-Tre Dziękuję. Niech moc będzie z Tobą, a życie przygodą" 1
Bożena De-Tre Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 @andreas motyw świadomego przemijania....szczęśliwa dola człowieka kiedy już na nic nie czeka bo wie......czekanie zaburza rytm....a on czekali na GODOTA i........świątecznie wciąż pozdrawiam. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 @aff Gonić wiatr? Gnać przed siebie?Jeszcze mie wiem jak lepiej ,bo gdzie to już wiadomo.Wolę tu na Ziemi….nie w niebie…błądzić od nowa-:)Pozdrawiam.
Bożena De-Tre Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2024 @Bożena De-Tre -:) no i mamy jak mamy…nie „ opium” dla mas i nie dla wszystkich poemat..a i marzena są passe ..to po co marzyć?Dobrego poświątecznego zatem..codzienności-:)
Rekomendowane odpowiedzi