Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Rafael Marius kariery nie zrobiłeś, ja podobnie:) życie przeleciało szybko:)
    • Tak trzymać

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

:)  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Również podobnie do mnie. Niestety nic z tego nie doczekało dorosłości.
    • Myślałam, że nie pamiętam, Lecz wróciło do mnie raz jeszcze, Dziś wieczór, z pierwszą burzą wiosny I ulewnym deszczem.   Przypomniałam sobie ciemną bramę Gdzie staliśmy, gdy burza szalała, Grzmot wstrząsał ziemią, A błyskawica po niebie bazgrała.   Autobusy mijały nas rozkołysane, Bo w rzekę deszczu ulica się zmieniła. W małe złote fale rozpryśnięta W kręgach światła lamp lśniła.   Wśród wiosennej ulewy i błyskawic Me serce dziko i radośnie biło; Twe oczy więcej mi wtedy powiedziały, Niż twoim ustom się zdarzyło. . . .   Myślałam, że nie pamiętam, Lecz wróciło do mnie raz jeszcze, Dziś wieczór, z pierwszą burzą wiosny I ulewnym deszczem.   I Sara: I thought I had forgotten, But it all came back again To-night with the first spring thunder In a rush of rain.   I remembered a darkened doorway Where we stood while the storm swept by, Thunder gripping the earth And lightning scrawled on the sky.   The passing motor buses swayed, For the street was a river of rain, Lashed into little golden waves In the lamp light's stain.   With the wild spring rain and thunder My heart was wild and gay; Your eyes said more to me that night Than your lips would ever say. . . .   I thought I had forgotten, But it all came back again To-night with the first spring thunder In a rush of rain.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@violetta ;) zgadza się:) Dzięki     
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...