Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bezsensowna egzystencja
Pełna wspomnień dawnego dnia
Wśród szaleństwa
I wiatru, wody, Jej spojrzenia.

Samotny strach przed wizja przyszłości
Pełnej spokojnego zrezygnowania
Wśród wspomnień miłości
I powolnego konania

Rozwiązaniem stale wydaje się śmierć
Pełna piękna, dostojnego
Wśród krwi i ostatnich westchnięć
I spojrzenia, tego ostatniego….

Czułkoróg 27.03.05 siedemnaste urodziny

Opublikowano

ten dopisek mnie wcale nie wzrusza, a drażni. wzbudzanie litości na mnie nie działa; młody człowiek, któremu wydaje się, że życie jest beznadziejne- to już było- a pomijając wszystko to, "wiersz" kiepski- fakt mam uprzedzenia do rymów, ale te są małointeresujące. po ukazaniu się "Cierpień młodego Wertera" śmierci samobójczych było o 70% więcej niż w porzednich latach. obawiam się, że po twoim wierszu może najwyżej wzrośnie ilość dzieci w domach dziecka...pozdrowienia-Wojwódzki tej imprezy- czyli Samo zło

Opublikowano

Podoba mi się "i wiatru, wody". Reszta nie.
A można wiedzieć o czym pisałeś jeśli nie o samobójstwie?
(Jesteśmy tu nowi. "Masz mało czasu, trzeba dać świadectwo." :P :) Trzymam kciuki mimo że ogólnie nie podoma mi się Twój wiersz. Będą następne. Ćwicz(my). pozdro

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Odwieczne pytanie: "Co autor chciał przez to powiedzieć?", jedynie słuszna odpowiedź: "Chciał powiedzieć tylko to co powiedział."

Nikogo również nie obchodzi co miałeś na myśli to pisząc. Jak ja napiszę wiersz o miłości (mało prawdopodobne), to kogo będzie obchodziło, że kiedy to pisałem, myślałem o tym by podrapać się po tyłku (bardzo prawdopodobne)?

P.S. ORTOGRAFIA!!!! Aaaaaaaaa!
Opublikowano

Nie sądzisz, że robienie łachy za pisanie ortograficzne, czy z użyciem znaków diakretycznych, w świetle tego co zostało powiedziane przez wszystkich wyżej podpisanych w komentarzach, zakrawa na bezczelność? Tymbardziej, że ten twór... to coś.., jakkolwiek to nazwać, jest delikatnie mówiąc kiepski.